CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Alege cu grijă locurile când vrei să decorezi casa cu fotografii, postere și tablouri. Acestea trebuie să completeze spațiile prea goale de pe pereți și nu să aglomereze casa. De asemenea, trebuie să fie puse în evidență de lumina naturală, de lămpile din casă, de mobilier și de celelalte decorațiuni.

Care este înălțimea ideală pentru tablouri

Mulți stiliști ar spune că centrul privirii tale trebuie să privească perpendicular pe rama de jos a tablourilor. Aceasta ar fi înălțimea potrivită. Dar fiecare dintre noi alegem înălțimea tablourilor după cum se încadrează mai bine în funcție de celelalte piese de mobilier și în funcție de mărimea tablourilor în sine.

Două trucuri utile când decorezi casa

Cum marchezi locul perfect pentru tablou

După ce ai ales cel mai potrivit loc pentru tabloul sau fotografiile tale înrămânate, marchează pe spate cu o bulină din pastă de dinți locul sau locurile unde vor fi agățate în cuie pe perete.

Folosește pastă de dinți colorată să iasă mai bine în evidență pe pereții albi și presează ușor tabloul pe perete, așa cum vezi în clipul nostru. Pasta de dinți va marca locurile unde bați cuie sau unde lipești cârligele pentru tablou. Tu nu mai trebuie să măsori nimic.

Pasta de dinți nu pătează. Ea poate fi foarte ușor curățată de pe perete cu un șervețel umed.

Cum acoperi găurile lăsate de cuie

Dacă vrei să muți un tablou care a fost agățat în cuie, cu siguranță rămân mici găurele în perete de la cuiele și șuruburile folosite. În acest caz, dacă ai pereții albi, este ușor să camuflezi găurile rămase.

Poți să folosești fie un săpun alb, așa cum vezi în clipul nostru, fie pastă de dinți. Sunt soluții rapide și gratuite, dacă nu ai la îndemână chit alb de zidărie.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei