CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva trucuri mici, dar foarte utile când pregătești porumbul fiert. Urmărește clipul nostru și vei vedea cum poate fi curățat mai rapid de frunze și de mătasea prinsă între boabe sau cum poți curăța mai ușor boabele de pe cocean pentru o salată.

Cum se curăță mai ușor porumbul pentru fiert

Știm cu toții că cel mai gustos este porumbul fraged, cules direct din grădină sau chiar de pe câmp. În supermaketuri găsim acum în orice anotimp porumb de fiert, deja curățat. Dar cine îl cumpără îmbrăcat în foi verzi, poate folosi aceste mici trucuri să îl curețe mai repede.

Frunzele de pe cocean se curăță toate deodată, așa cum vezi în clipul nostru, dacă se taie baza cotorului. Ele se vor desface imediat și le poți înlătura cu tot cu mătasea roșcată.

Iar, pentru a curăța mătasea prinsă bine între boabe, este mai ușor să folosești o periuță de dinți nouă, bine igienizată. Perii fini ai periuței adună firele de mătase fără să strivească boabele fragede de porumb.

Cum să faci mai gustos porumbul fiert

Porumbul se fierbe mai ușor dacă este tăiat pe jumătate sau chiar în trei bucăți potrivite. Cotorul absoarbe mai multă apă fierbinte și boabele se fierb mai repede.

În general, porumbul se fierbe în 15 minute la foc moderat.

Cât timp este fierbinte, ”se tăvălește” printr-o bucată de unt, să fie cât mai gustos. Sau se poate coace pe o plită din material nonaderent, să capete o aromă delicioasă de porumb copt.

Porumbul fiert constituie o garnitură gustoasă și sățioasă alături de legume la grătar, alături de o friptură slabă de porc sau de ciuperci umplute.

El poate fi condimentat cu sare și cu un strop de piper, dacă vrei să fie picant. Sau poate fi servit cu unt, cu iaurt sau cu smântână.

Foto/Imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei