Astfel, întocmirea unui ritual de îngrijire special dedicat pentru seară va aduce un număr considerabil de beneficii pentru pielea ta, întrucât substanțele nutritive existente în diferitele produse cosmetice se absorb mai repede în timpul nopții. Această discrepanță apare din pricina lipsei machiajului, deoarece pielea feței este liberă să respire, fără a fi condiționată, spre exemplu, de un fond de ten care blochează porii.

Așadar, iată câțiva pași care te vor ajuta să-ți creezi propriul ritual de înfrumusețare – un moment de liniște și recreere benefic, în același timp, pentru sănătatea ta mintală.

Mizează pe calitate în detrimentul calității când vine vorba de produsele cosmetice

În prezent, mediul online pune la dispoziție o varietate de opțiuni. Cu toate acestea, s-ar putea să te simți copleșită de marea învolburată a produselor dintre care poți alege. În schimb, te poți baza pe câțiva pași simpli pentru a-ți construi o rutină corectă pentru strălucirea tenului. În primul rând, pasul de bază este curățarea pielii, folosind o soluție micelară sau un ulei, elemente ce vor elimina impuritățile și machiajul rămas în urma procesului de demachiere. 

Un pas adițional este aplicarea unei măști de față, de două sau trei ori pe săptămână, îndreptată către a soluția nevoile tenului – curățare în profunzime, hidratare, diminuarea liniior fine, regenerare sau iluminare. Spre exemplu, o masca de fata de la Douglas constituie un adevărat moment de răsfăț, învăluit în ingrediente precum extract de trandafiri și aur de 24K, o formulă care se absoarbe repede în piele și contribuie la obținerea unui aspect mai tânăr.  

Mai departe, ai posibilitatea să folosești un ser îmbogățit cu nutrienți benefici, precum niacinamida, pentru a reduce roșeața, acidul hialuronic, benefic pentru hidratare, sau extract de ceai verde, recomandat tenului problematic, predispus la acnee. În final, poți încheia tratamentul cu o cremă hidratantă.  

Consumă cât mai multă apă

Probabil că a devenit deja un clișeu care se tot repetă, însă consumul de apă aduce un număr considerabil de beneficii, atât pentru bunăstarea întregului organism, cât și pentru menținerea unui ten hidratat și luminos. 

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea toxinelor din corp, consumul crescut de apă participă activ la menținerea elasticității și densității pielii. Ce înseamnă, concret, acest lucru? Vei putea evita apariția liniilor fine de expresie și a ridurilor pentru o perioadă îndelungată și, în același timp, tenul tău va avea un aspect proaspăt și sănătos. 

Practică sport în fiecare seară

Sportul reprezintă o activitate indispensabilă pentru întregul organism. Pe lista beneficiilor aduse de mișcarea fizică putem include cu siguranță reducerea greutății corporale, a durerilor musculare și a riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. 

Ei bine, lucrând în favoarea tenului, exercițiile fizice stimulează producția de colagen, una dintre cele mai importante proteine din organism, menține pielea strălucitoare și întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor. 

În cele din urmă, după o zi obositoare în care ai avut de îndeplinit o grămadă de sarcini obositoare, meriți o clipă de răsfăț și relaxare. Așa că aprinde o lumânare parfumată, scade intensitatea luminii și bucură-te de fiecare clipă petrecută alături de pielea ta.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas