Gătește mâncăruri simple

Nu este întotdeauna ușor să gătești pentru mai multe persoane în același timp, de aceea ai nevoie de puțină organizare și creativitate în bucătărie. Poate unora le place peștele, altora le place carnea în sânge. Pentru a satisface cât mai mulți dintre invitați, fă o listă cu preparate simple pe care le poți găti, ce necesită cât mai puține ingrediente sau un timp de gătire redus. Alege mâncăruri pe care le poți prepara parțial sau total rapid cu ajutorul aparatelor electrocasnice care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie, precum blender și robot. Nu uita să te asiguri, de asemenea, că ai toate ustensilele, vasele și tigăile de care ai putea avea nevoie. 

Fă o listă cu produsele necesare

După ce ai decis meniul, este timpul să faci o listă cu tot ceea ce ai nevoie, de la ingredientele pe care trebuie să le cumperi proaspete, ca laptele, legumele, fructele, peștele, carnea, la alte produse, precum condimente și vin. 

Anticipează 

Pentru a evita să te stresezi și să te obosești foarte mult în ziua petrecerii, încearcă să pregătești ceea ce este posibil cu o zi sau mai multe înainte. De exemplu, unele sosuri pot fi preparate cu mult timp înainte și congelate, la fel și unele mâncăruri care pot fi decongelate și doar reîncălzite. Poți porționa carnea și să o pui la marinat, poți prepara un aluat pe care să îl păstrezi la congelator, poți tăia legume pe care să le păstrezi în recipiente cu capac. 

Cere ajutor

Dacă te ocupi de gătit, lasă-l pe partenerul de viață să se ocupe de aranjarea mesei. Acest lucru îți va permite să te odihnești puțin și să economisești timp. De asemenea, o masă cu familia poate fi cam scumpă, așa că le poți cere oaspeților să aducă vin, pâine, brânzeturi sau un tort. 

Un bufet complet 

Cea mai simplă modalitate de a servi mâncarea poate fi bufetul suedez. Este o metodă practică și, în plus, poate fi folosit ca decor. Creează mici standuri după tipul de mâncăruri, de exemplu, brânzeturi, mezeluri, salate și deserturi. De asemenea, nu uita de colțul dedicat băuturilor, unde poți opta pentru un cocteil gata preparat, precum sangria, sau pentru a-i lăsa pe invitați să-și pregătească singuri ceva. 

Decorul mesei

Pentru a-ți uimi oaspeții și a organiza un eveniment memorabil în familie, va trebui să pui accent și pe decorarea mesei, iar aici există numeroase opțiuni posibile. Poți să alegi o temă sau să profiți de o anumită sărbătoare. Nu este nevoie să aloci un buget special pentru a decora masa. Poți să te distrezi jucându-te cu materialele și culorile pentru veselă și pahare. Încearcă totuși să păstrezi o paletă de culori coordonată, pentru a nu încărca vizual masa. Adaugă câteva accesorii precum lumânări, felinare, confetti și, neapărat, flori. Poți recicla sticle vechi în vaze frumoase. Și nu uita de șervețele din pânză și de perne pentru scaune pentru mai mult confort. 

O petrecere în familie reușită implică un singur element important, organizare. Indiferent de ocazia pentru care vă întâlniți, sfaturile de mai sus te vor ajuta să pui la punct o petrecere reușită.

Sursa foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro