Urmărește clipul nostru să vezi ce simplu se face această prăjitură cu nucă, fără să pregătești nicio cremă, fără să coci și să aprinzi cuptorul pe căldurile acestea.
Este o prăjitură delicioasă, cremoasă, potrivită și la cafea, și la o limonadă răcoritoare.
Ingredientele necesare
Un pachet dublu de biscuiți cu unt de bună calitate
O cutie de smântână
50 gr zahăr vanilinat
50 gr zahăr
150 gr nucă măcinată foarte fin
Esență de vanilie opțional
Cum se pregătește prăjitură cu nucă fără coacere
Smântâna se amestecă bine cu zahărul și cu miezul de nucă. Smântâna este bine să fie acrișoară și cu un procent mai mic de grăsime, să fie cât mai dietetică.
Se adaugă zahăr și esență de vanilie după gust.
După ce amesteci ingredientele, vei vedea că ai obținut o cremă delicioasă pentru prăjitură.
Se pun straturi succesive de biscuiți și cremă. Biscuiții trebuie să fie foarte buni, de preferat cu unt, pentru a obține o prăjitură fină. Nu recomand biscuiții populari.
Se lasă prăjitura cu nucă la frigider cel puțin 5 – 6 ore și se servește rece. Biscuiții fini vor absorbi imediat crema și se vor înmuia imediat. Nu este nevoie de sirop de zahăr sau sirop de cafea, așa cum se face la tiramisu.
La final, se decorează cu zahăr pudră și nucă de cocos.
imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei