CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Petele inestetice de pe chip apar în sezonul cald în primul rând din cauza razelor solare, dacă nu îți protejezi tenul cu loțiuni și creme. Ele mai pot fi cauzate de consumul excesiv de dulciuri, de alcool, de țigări, de o slabă funcționare a digestiei sau a ficatului.

Urmărește zonele în care apar și citește mai jos care ar putea fi cauzele și cum poți să le previi.

Petele de pe frunte

Coșurile și petele inestetice de pe frunte apar de obicei din cauza dulciurilor, a sucurilor dulci și a țigărilor. Ciocolata determină apariția acestor pete pe frunte, dar și dezechilibrele hormonale. Bea multă apă, limonade răcoritoare cu miere și hidratează-te foarte bine dacă vrei să previi apariția acestor pete.

Petele inestetice de pe obraji

Acestea sunt în general pete de soare, maronii sau albe, ceea ce indică faptul că pielea ta nu se mai apără suficient de bine de razele ultraviolete și trebuie să porți mereu creme de protecție și fond de ten cu un SPF ridicat.

Tot în obraji apar petele inestetice din cauza țigărilor sau din cauza alimentelor prea grase. Ai grijă ce mănânci, pentru că se vede imediat pe fața ta!

Petele roșiatice sau albe care apar în partea inferioară a obrajilor pot fi determinate de dezechilibrele hormonale, de o îngrășare rapidă, de pilulele contraceptive și chiar de cosmeticele de calitate inferioară pe care le folosești când stai la soare.

Petele din bărbie

Bărbia este o zonă cu o piele mai delicată la multe dintre noi și, în adolescență, avem adesea probleme cu coșurile în bărbie și cu punctele negre. Dacă apar pete în bărbie în perioada adultă, acestea sunt în general cauzate de alimentația grasă și de alcool. Este necesară o schimbare radicală a dietei, cât mai puțină carne grasă, cât mai puțin ulei, zahăr, prăjeli, ciocolată și alcool.