Vezi piramidele 

Ultima dintre minunile clasice ale lumii care încă mai poate fi vizitată, marile piramide sunt cu siguranță primul obiectiv turistic la care se gândesc majoritatea entuziaștilor de istorie. Piramidele din Giza atrag anual o mulțime de curioși, dar și istorici și arheologi, precum și fotografi, exploratori și alte tipuri de aventurieri. Deși în întregul Egipt există peste 120 de piramide, cele din Giza sunt de departe cele mai mari și mai spectaculoase. De asemena, sunt și aproape cele mai vechi. 

Poți plăti o taxă și astfel vei vizita piramidele chiar și în interior. Această experiență nu este totuși recomandată celor care suferă de claustrofobie sau au probleme cu căldura. 

Fă snorkeling/scufundări în Marea Roșie

Cele mai populare locuri pentru snorkeling sunt în Sharm el Sheikh sau Hurghada. Pentru a te bucura de această experiență vei putea să închiriezi o barcă cu fundul de sticlă și vei primi și câteva ture de snorkeling la pachet. De asemena, vei avea acces gratuit la snorkeling dacă te cazezi în hoteluri din acest stațiuni, fie că sunt de lux sau nu.

De fapt, aceste stațiuni sunt spectaculoase și totuși relativ ieftine, fapt care le face deosebit de atrăgătoare pentru turiștii europeni. Dacă te-ai plictisit de viața marină viu colorată sau nu ești un împătimit al scufundărilor, poți vizita multe alte obiective turistice în Hurghada sau Sharm el Sheikh. 

Descoperă templul Abu Simbel 

Nu la fel de cunoscut precum piramidele, dar poate la fel de fascinant, templul Abu Simbel este poate mai aventuros decât viața de noapte din Cairo și scufundările la un loc. De pildă, călătoria către acest obiectiv turistic trebuie programată cu cel puțin o zi înainte și trebuie să iei în calcul că va fi nevoie să traversezi deșertul, adică peste 230 de km. Regulile sunt de asemenea destul de stricte: nu ai voie să călătorești singur spre Abu Simbel, doar cu ghidul și nu ai voie să întârzii. 

Plecarea se face în general alături de convoi la patru dimineața, pentru a evita căldurile toropitoare din timpul zilei. Totuși, experiența merită cu vârf și îndesat, templu și priveliștea din jur fiind unice. 

Explorează piețele autentice din Egipt

Pentru un pic de savoare locală nu trebuie să ratezi piețele din Egipt, această oază a activităților zilnice. Cu greu te vei abține să nu cumperi ceva pe măsură ce te plimbi printre tarabele aranjate atent și magazinele la a căror bunăstare contribuie întreaga familie. Ține minte totuși, egiptenii sunt niște negociatori excelenți!

De văzut și cutreierat sunt piața de pește, aproape de Moscheea el Mina și piața de fructe și legume din El Dahar, asta în Hurghada. De asemena, foarte lăudate sunt și piețele din Alexandra. 

Culturalizează-te la muzeul de Egiptologie din Cairo 

Un alt obiectiv ce nu trebuie ratat este și muzeul din Cairo, cel care adăpostește peste 100.000 de artefacte antice, multe dintre ele datând de peste 3500 de ani. Bucură-te de cea mai mare colecție de exponate egiptene de pe planetă, de la obiecte de ceramică și bijuterii, până la sarcofage. Va fi foarte ușor să ajungi la muzeu, acesta fiind situat în mijlocul orașului Cairo. 

Vei fi surprins de multitudinea de activități disponibile în Egipt, fapt care te va determina să revii cât mai curând!

Sursa foto: unsplash.com