Indiferent de culoarea pe care o alegi sau de tipul de formulă de bronzare pe care îl utilizezi, secretul unui bronz natural, fără urme și de lungă durată este în pregătire și în aplicație. Așadar, iatî sfaturile noastre care îți vor obține un bronz frumos.

Ar trebui să mă epilez înainte de bronzare?

Oricare ar fi metoda ta de îndepărtare a părului , este întotdeauna cel mai bine să ai o piele netedă, mătăsoasă și fără păr înainte de a te bronza. Asigură-te că te epilezi cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicarea de autobronzant, pentru a te asigura că foliculii de păr s-au închis și, prin urmare, eviți aspectul pătat.

Ar trebui să mă exfoliez înainte de bronzare?

Vrei să creezi cea mai netedă aplicare posibilă, motiv pentru care este, de asemenea, important să te exfoliezi. Trebuie să distrugi și să elimini toate dovezile bronzului anterior pentru a asigura o bază uniformă, astfel încât noua ta strălucire să arate frumos și impecabil. Nu vei reuși să faci acest lucru și poți obține rezultate neuniforme, cu unele zone mai întunecate, dacă nu te exfoliezi înainte.

Pot să mă bronzez dacă m-am dat cu parfum sau deodorant?

Atunci când se aplică un autobronzant, pielea ar trebui să fie complet curată – și subliniem: cu adevărat curată. Chiar și o urmă mică de deodorant sau parfum poate provoca rezultate dezastruoase.

Deodorantul va deveni verde pe măsură ce reacționează la contactul cu autobronzantul și, deși nu rămâne verde, nu arată bine.

În ceea ce privește parfumul, și pe acesta ar trebui să-l elimini și, de asemenea, să eviți aplicarea imediat după bronzare, deoarece se poate amesteca cu bronzul.

Când mă hidratez?

Pentru un bronz uniform, ar trebui să ai pielea hidratată și hrănită. Cu toate acestea, este foarte important să te hidratezi cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicarea de autobronzant, deoarece hidratantul acționează ca o barieră, împiedicând formula de bronzare să acceseze pielea.

Specialiștii recomandă utilizarea unui hidratant ușor în următoarele zone: coate, genunchi, articulații, între degete, încheieturile interioare, glezne și degetele de la picioare. Aceste zone sunt deosebit de predispuse la acumulări și pot ajunge să pară mult mai întunecate decât restul pielii.

Cum aplic autobronzant?

Lucrează metodic, începând de la picioare, continuă în sus și ia-ți timp. Mănușile sunt esențiale, deoarece protejează de la absorbția bronzului în mâini, dar ajută și la distribuirea uniformă a produsului.

O modalitate excelentă de a te asigura că formula este distribuită uniform pe întrega mănușă este să o administrezi la baza mănușii (unde se află podul palmei) și să împăturești mănușa în jumătate închizând palma.

Un alt sfat este când aplici pe spatele mâinilor și picioarelor, pur și simplu folosește orice resturi rămase pe mănușă pentru a evita acumularea de bronz cu aspect nefiresc pe acele zone.

Cum aplic autobronzant pe față?

Dacă alegi să te bronzezi pe față folosind aceeași formulă ca cea aplicată corp, specialiștii sunt de acord că mai puțin este mai mult. Adică redu cantitatea de antobronzant, cam la jumătate față de cea aplicată pe față.

În mod ideal, ar trebui să utilizezi produse care sunt formulate special pentru față. Amestecă cantitatea dorită de autobronzant cu crema hidratantă normală pentru față și aplică cu mișcări în sus și în jos pe gât până la decolteu.

Dacă alegi să nu te bronzezi în această zonă, vei vrea să îți schimbi nuanța de fond de ten pentru a se potrivi corpului tău bronzat, asigurându-te că le potrivești pe gât pentru o tranziție perfectă între nuanțe.