Unii dintre cei care vizitează site-urile agențiilor de turism găsesc oferte pe placul lor, alții în schimb nu găsesc decât în alte locații sau la prețuri mai mari decât își pot permite, iar din acest motiv preferă să se reorienteze către Oferte litoralul romanesc

Ideea de a petrece un sejur pe litoralul românesc însă nu este deloc una rea, ci dimpotrivă are foarte multe avantaje pentru turiștii români, iar câteva dintre ele sunt enumerate în rândurile care urmează.

  1. Transportul către destinație

Cei care își doresc să călătorească spre litoralul românesc au mai multe opțiuni. Unii aleg să meargă la mare cu mașina personală, alții cu trenul sau cu autocarul. Pentru cei din Cluj, Timișoara, Sibiu sau din orașele mari în care există aeroport, există și posibilitatea de a călători cu avionul până la Constanța. Biletele de avion au prețuri atractive, iar călătoria până la mare va dura foarte puțin.

2. Clima

Pentru turiștii care își doresc o vacanță la mare pentru a se bucura de soarele fierbinte, iar temperatura marii să îi țină cu orele în apă, cu siguranță litoralul românesc reprezintă cea mai buna opțiune. Cei mai mulți turiști caută oferte pe litoralul românesc pentru lunile iulie și august.

3. Limba romană

Mulți români și-ar dori să plece la mare în străinătate dar nu cunosc nici o limba străină, așa că le-ar fi imposibil să comunice cu personalul de la hotel sau de la restaurant. Pe litoralul românesc se vorbește limba română, iar turiștii români nu au probleme de comunicare aici. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți turiști români aleg litoralul românesc.

4. Gamă variată de prețuri

Litoralul românesc este locul ideal pentru vacanță atât pentru cei care au un buget mare cât și pentru cei cu buget redus. Pentru cei cu buget redus, există stațiuni precum Vama Veche sau Costinești unde prețurile pentru cazare sunt reduse.

Pentru cei care și-au alocat un buget mare pentru un sejur pe litoralul românesc, cea mai bună opțiune o reprezintă stațiunea Mamaia. Aici sosesc turiști din toate colțurile Europei. În ultimii ani, Mamaia a devenit o stațiune de lux, vizitată de oamenii bogați din Europa.

5. Tratamente și centre spa

Unii turiști aleg să meargă la mare în România pentru a beneficia de tratamente cu săruri naturale și cu nămol. Acești turiști se orientează spre stațiuni precum Neptun-Olimp, Eforie sau Saturn. Există multe hoteluri în aceste stațiuni care oferă și servicii SPA.