1. Ai la dispoziție o mulțime de plaje superbe

Litoralul turcesc atrage anual o mulțime de turiști din toate colțurile lumii. Plajele din Turcia sunt cu adevărat spectaculoase, de exemplu Patara este cea mai lungă și mai frumoasă plajă, iar Kabak atrage mulțimi boeme care iubesc cadrul sălbatic al acestui mic colț de rai. Plaja Cirali, care se găsește doar la o oră distanță de condus de Antalya, este una dintre cele mai liniștite și accesibile, la capătul său găsindu-se semne ale orașului antic Olympos. Turcia este binecunoscută pentru stațiunile sale luxoase, care oferă priveliști spectaculoase către mare și momente de neuitat, așa că orice turist care ajunge în ținuturile orientale se va bucura să descopere plaje fascinante, care se laudă cu nisip fin și apă cristalină, iar unele dintre ele chiar și cu diverse situri arheologice în apropiere.

  1. Poți vizita diverse obiective turistice

Partea exotică a Turciei este apreciată de toți vizitatorii, însă această țară are foarte multe de oferit turiștilor săi. De-a lungul timpului, a fost capitala marilor imperii – Imperiul Roman, Imperiul Otoman și Imperiul Bizantin, iar semnele popoarelor antice încă pot fi văzute și astăzi. Printre cele mai importante obiective turistice se numără Moscheea Albastră din Istanbul, o clădire magnifică, cu o arhitectură aparte, construită la începutul secolului al XVII-lea și moscheea Hagia Sofia, care funcționează astăzi ca un muzeu, obiectele de cult fiind interzise în zona acestei clădiri. Palatul Topkapi reprezintă o altă atracție turistică deosebită. În trecut, acesta a fost reședința sultanilor otomani vreme de 400 de ani. Arhitectura otomană dovedește măreția acestei civilizații, iar în interiorul palatului există și un muzeu unde pot fi admirate comorile strânse de otomani de-a lungul timpului.

  1. Vei putea face cumpărături în Marele Bazar

Cu siguranță ai auzit și tu de Marele Bazar turcesc unde se găsesc tot felul de lucruri, de la covoare și lămpi până la bijuterii, haine și delicii turcești. Orice vacanță în Turcia trebuie să includă obligatoriu și o vizită în această zonă. Totuși, ai grijă să-ți rezervi ceva timp pentru plimbările prin Marele Bazare deoarece aici există 64 de străzi, 4.000 de magazine și aproape 25.000 de angajați. Marele Bazar din Turcia este cea mai mare și mai veche piață acoperită din întreaga lume, un loc unic și un simbol al Istanbulului pe care trebuie să-l descoperi atunci când ajungi pe tărâmurile orientale.

  1. Te poți bucura de delicioasa mâncare tradițională

Rafinamentul culinar turcesc nu le este străin românilor, mai ales că unele dintre mâncărurile noastre tradiționale fie își au denumirea în limba turcă, fie originea în gastronomia turcească – telemea, musaca, sarmale, pastramă, mici, iahnie, iaurt, ciulama, etc. Preparatele culinare turcești sunt absolut delicioase, foarte variate, bogate în condimente și arome unice. Partea favorită a turiștilor este, fără îndoială, desertul turcesc, în special renumitele baclavale sau macunul.

  1. Ai ocazia de a descoperi adevărate comori naturale

Turcia este o țară în care turiștii nu au timp să se plictisească. Persoanele mai active pot merge în drumeții în Parcul Național Termessos și orașul antic cu același nume, care stă cu mândrie în partea de sus a muntelui. În zona asiatică a țării se află un platou central înalt, cu câmpii înguste, litorale, între zona munților Taurus, în Sud, și munții Pontici și Koroglu, în Nord. Peisajele montane sunt superbe, mai predominante în estul Turciei, de unde izvorăsc și râuri precum Aras, Eufrat sau Tigru. Cel mai întins lac al țării, Van, se află în această regiune, la fel și cel mai înalt punct, Muntele Ararat.

Turcia este un tărâm de vis, care reușește să-i surprindă mereu pe vizitatori. Planifică-ți un răsfăț oriental în această vară și bucură-te de tot ce are mai bun de oferit această minunată țară întinsă pe două continente.