Fă investiții inteligente în garderoba ta și optază pentru modele de rochii care te pun în valoare indiferent de forma corpului!

Rochia tub 

Rochia tub desemnează un model de rochie cu croială dreaptă, un item care a apărut încă din perioada Egiptului Antic. Designeri celebri precum Balenciaga sau Givenchy s-au lăsat cuceriți de acest model unic, drept pentru care, de-a lungul colecțiilor ce le poartă semnătura, rochia tub a fost prezentă deseori. 

Ce caracteristici recomandă acest element vestimentar oricărei femei? Ei bine, printre cele mai importante avantaje ale sale se numără faptul că nu accentuează anumite părți ale corpului (pe care, poate, ne-am dori oricum să le ascundem). De asemenea, subțiază silueta, mascând micile imperfecțiuni. Mai mult decât atât, o rochie tub este alegerea ideală pentru femeile care doresc să poarte haine confortabile, deoarece nu limitează libertatea de mișcare. 

Rochia baby-doll

Dacă ești în căutarea unui model de rochie care să ți se potrivească inclusiv dacă ai acumulat câteva kilograme în plus, experimentează magia rochiei baby-doll! Nu mai este un secret faptul că, datorită lungimii care nu depășește linia genunchilor, aceasta este o variantă stilistică foarte feminină, care conferă o notă de senzualitate purtătoarei. Ai o mulțime de motive să achiziționezi o piesă de acest gen, iar dintre ele amintim: rochia baby-doll marchează talia, în timp ce ascunde șoldurile late. Pe de altă parte, reprezintă asul din mânecă al doamnelor și domnișoarelor cu o siluetă androgină deoarece adaugă volum în partea inferioară a corpului. 

Rochia clopot 

Un alt model de rochie care se potrivește oricărei conformații este rochia clopot. Ideală pentru orice anotimp și pentru orice ocazie, nu poți da greș alegând-o. Prin natura croielii sale, această piesă vestimentară poate ascunde un abdomen proeminent. Totodată, rochiile clopot pot reda echilibrul siluetei, armonizând proporțiile datorită amplitudinii pe care o capată treptat prin croiala sa. Având în vedere că acestea sunt perfecte pentru anotimpul cald, comandă de pe DY Fashion rochii de vară stil clopot. 

Rochia maxi 

Dacă ești o fană a curentului hippie, cu siguranță ceea ce îți vom spune în continuare va fi un motiv de bucurie: unul dintre cele item-urile iconice pentru acest stil este ideal pentru orice tip de siluetă! Probabil ai ghicit – este vorba despre rochia maxi, vedeta sezonului estival. Pe lângă confortul și libertatea de mișcare pe care ni le oferă, rochiile maxi flatează pe oricine, deci poartă-le cu încredere dacă ești slăbuță, sau dacă ai o siluetă mai plină. 

Rochia cu fronseuri 

Fronseurile reprezintă un artificiu de stil la care poți apela, de asemenea, indiferent de conformația pe care o ai. În funcție de zonele corpului pe care vrei să le ascunzi sau să le evidențiezi poți alege o rochie cu fronseuri în zona abdomenului, a bustului sau a umerilor. Fronseurile pot echilibra proporțiile corpului atunci când sunt folosite corect, așadar asigură-te că alegi un model de rochie potrivit pentru tine. 

Câte dintre rochiile pe care ți le-am prezentat astăzi se regăsesc și în garderoba ta?

Sursa foto: shutterstock.com