Alege destinaţia potrivită

Înainte de orice altceva, este important să te întrebi cât de departe vreţi să mergeţi şi dacă vreţi sau nu să ieşiţi din ţară. Dacă pe tine sau pe partenerul tău nu vă deranjează să conduceţi câteva ore bune, împreună cu familia sau prietenii veţi avea la dispoziţie o gamă mai largă de opţiuni şi atunci nu vă rămâne decât să stabiliţi care este destinaţia voastră preferată. Dacă preferaţi un traseu mai scurt, atunci alege o destinaţie accesibilă aproape de oraşul în care locuieşti.

Planifică activităţile

După ce aţi stabilit care este destinaţia voastră preferată, alege activităţile potrivite pentru excursia voastră. Dacă mergeţi, de exemplu, la Sinaia, puteţi face drumeţii, puteţi vizita câteva muzee sau puteţi organiza un picnic. Alte destinaţii propun piscine cu apă termală sau parcuri de aventuri. În funcţie de destinaţie, stabiliţi care sunt activităţile care vi se par relaxante şi amuzante pentru a petrece o zi cât mai frumoasă.

Stabileşte bugetul

Atunci când calculezi bugetul pentru această excursie, ia în calcul aspecte precum: benzina necesară pentru efectuarea traseului, cazarea pentru o noapte sau două, teste COVID-19 (dacă este cazul), rovinieta, intrările la muzee sau la alte locuri pe care vrei să le vizitezi, biletele de intrare la parcuri de aventură, piscină etc., dar şi costul meselor. De asemenea, pentru excursiile în afara ţării, ar fi bine să ai în vedere o asigurare calatorie. Acestea sunt principalele cheltuieli pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când estimezi costul unei astfel de excursii.

Fă-ţi rezervările necesare

După ce ai făcut o estimare de buget, este momentul să-ţi faci rezervările pentru cazare şi nu numai. Din cauza situaţiei sanitare, este posibil să fie nevoie de rezervare şi pentru alte activităţi, de exemplu, pentru a merge la o saună, la o piscină sau pentru a vizita un obiectiv turistic. Aşadar, nu ezita să dai telefoane ca să pui toate întrebările necesare şi să te documentezi bine cu privire la condiţiile de acces în anumite spaţii. 

Ce ai nevoie

Nu pleca de acasă fără o ladă frigorifică pentru băuturi şi gustări. Este posibil ca pe traseul pe care îl urmezi să nu găseşti un magazin sau o benzinărie de fiecare dată când ai nevoie. De asemenea, nu uita să pui în portbagajul maşinii umbrele sau pelerine de ploaie, mai ales dacă pleci la munte, unde vremea se poate schimba rapid. Totodată, este indicat să verifici starea trusei de prim ajutor. În bagajul tău, oriunde ai merge, ar trebui să se regăsească şi o baterie externă pentru a-ţi reîncărca telefonul şi toate gadgeturile care te ajută să imortalizezi momentele frumoase petrecute cu cei dragi.   

Fie că nu îţi permiţi să pleci într-un concediu mai lung sau, pur şi simplu, vrei să te bucuri de două-trei zile în natură, este important să-ţi planifici din timp şi cu atenţie escapadele de weekend, pentru a te asigura că totul decurge în cele mai bune condiţii şi nu ai parte de surprize neplăcute. 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu asigurari.ro