CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Numeroase povești mai vechi și mai noi ne amintesc de energia magică din munții Bucegii plini de mistere, cu ape tămăduitoare, cu tuneluri secrete, cu prăpăstii și peșteri periculoase, dar și cu locuri încărcate de o energie sacră. Pentru iubitorii de paranormal, munții Bucegi sunt un adevărat pol energetic, care ar putea fi legat prin canale invizibile de energie cu multe alte locuri misterioase din lume.

Dar, dincolo de teoriile fanteziste, Bucegii au câteva locuri aparte, în care până și cel mai sceptic turist simte că timpul se oprește în loc, iar simțurile lui sunt inundate de energii misterioase.

Valea Albă, inima energiilor misterioase

Unul dintre locurile cele mai îndrăgite de turiștii aventurieri, Valea Albă separă Muntele Coștila de Muntele Caraiman. Este o vale abruptă, încadrată de pereți înalți de stâncă, printre care se strecoară o cărare și urmele unor ape pierdute.

Valea Albă este, pe bună dreptate, unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucegi, dar totodată și un loc care îți provoacă imaginația și îți oferă o experiență de neuitat.

Unii turiști susțin că, de îndată de intră în această vale, au sentimentul straniu că sunt pierduți, unii obosesc brusc și se confruntă cu amețeli puternice, alții spun că au suferit de vertij, iar toate aceste senzații care te îmbolnăvesc îi dezorientează și de multe ori nu reușesc să mai facă traseul până la capăt.

Alții au declarat că aparatele lor de fotografiat au fost bruiate și nu au reușit să facă nicio poză bună. Aici se pare că este sursa principală din care izvorăște energia magică din munții Bucegi, care apară munții și care apără, poate, taine mult mai mari.

Apa vie de la 7 izvoare

Cascada 7 izvoare, un loc ușor accesibil, dar încărcat de puteri misterioase

O cascadă deosebit de frumoasă, la care se ajunge ușor, inclusiv cu mașina, este 7 izvoare. În pofida faptului că locurile sunt tot mai aglomerate de turiști și curioși de la un an la altul, cascada aceasta și-a păstrat farmecul. Ea se află pe Valea Ialomiței și, la izvoare, apa ei este una dintre cele mai pure din lume, fără reziduuri, fără bacterii, fără microorganisme.

Apa de la 7 izvoare a fost studiată în mai multe rânduri și se comercializează azi pe plan local. Dar puritatea ei a rămas un mister, mai ales că localnicii care țin cure lungi cu această apă spun că se simt învigorați și mult mai sănătoși când o beau.

Se presupune că sursa apei ar putea fi un ghețar captiv în adâncimea munților, se mai spune că apele ei trec prin filoane de argint care le purifică și împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Cert este că apa de la 7 Izvoare este o minune pentru trup și pentru sănătate, iar ea ar putea fi legată tot de energiile misterioase și puternice care se ascund în inima acestor munți.

  • Daca vrei sa vezi locuri inedite din Romania, afla mai multe despre Cascada Duruitoarea, Cascada Clocota sau Cascada Lotrisor.
  • Gura de Rai, ocrotită de energia magică din munții Bucegi

    Capra neagră, una din bogățiile munților Bucegi

    Dacă la 7 Izvoare te duci să îți tămăduiești corpul, de acolo trebuie să urci spre Vârful Omu unde sunt concentrate toate puterile Bucegilor. Aici este Gura de Rai a celor mai frumoși munți din România.

    Aici dispare orice oboseală, aici sufletul se înalță și se bucură doar de frumusețea din jur, lăsând în urmă emoțiile tulburătoare, resentimentele, amintirile dureroase… Vârful Omu este considerat un adevărat sanctuar, unde trebui să urci măcar o dată în viață, pentru a-i simți puterea!

    Dacă vrei să cunoști mai multe despre fauna din România, vezi curiozități despre pisica salbatica, lucruri surprinzatoare despre bursuc sau informații despre vidra.

    Anomalii energetice benefice

    Se pare că la Vârful Omu se manifestă o anomalie magnetică atipică, similară cu cea din Valea Albă, dar benefică. Cei care iubesc aceste locuri și țin la teoriile despre puteri paranormale spun că energiile din Vârful Omu inversează tot ceea ce macină și îmbolnăvește trupul și spiritul.

    Aici este locul în care te eliberezi de poveri și te poți regăsi pe tine însuți, să îți aduni puterile și să te echilibrezi. Trebuie doar să mergi agale de la Cabana Omu spre Peștera și să te oprești din loc în loc să îți deschizi sufletul. Fără să îți dai seama, vei fi atras de șuvoaiele de energie benefică pe care intuiția ta le va simți de la distanță.

    Iar dacă ai răbdarea să poposești aici câteva ore, vei pleca un alt om, mai împăcat și mai puternic. Așa povestesc cei care vin adesea aici pentru energiile binefăcătoare ale muntelui. Rămâne doar să încercăm și noi și să descoperim cât de puternică poate fi frumusețea Bucegilor, când avem nevoie de ceva mai înalt decât noi să ne tămăduiască.

    Află tot despre munții din România!

    Dacă ajungeți în zonă nu ocoliți Lacul Bolboci, numit și Marea din Bucegi și Lacul Scropoasa, bijuteria ascunsă.

    În apropiere se află și Peșterea Ialomița