CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Planifică o călătorie inedită în acest an și alege cele mai delicioase destinații de ciocolată europene. Vei parcurge Elveția, Belgia, Germania, Franța și Austria, locuri în care vei descoperi că vechea ciocolată are tot mai multe arome noi!

Destinații de ciocolată. Zurich și Broc din Elveția

În orașul Broc funcționează încă cea mai veche fabrică de ciocolată din Elveția, țara care ne-a oferit primele dulciuri rafinate din cacao. În Broc vizitează Casa Cailler, fondată în 1898, și vei urmări întreg procesul prin care boabele de cacao sunt pregătite să devină bomboane de ciocolată delicioase.

La Zurich se spune că a fost inventată prima tabletă de ciocolată cu lapte și tot de aici turiștii se pot plimba cu trenul de ciocolată care pleacă spre Broc. Pe traseu, se pot degusta tot felul de specialități elvețiene din ciocolată, dar și din brânză sau vinuri excelente.

Bruxelles, capitala pralinelor

Orice tur pentru iubitorii de ciocolată începe în Elveția, dar trebuie neapărat să treacă prin Bruxelles. Nu doar pentru că este capitala Belgiei și are o mulțime de atracții turistice, dar în centrul vechi unele străduțe pitorești miros a ciocolată. Vei descoperi cele mai interesante ateliere artizanale, unde ciocolata se prepară sub ochii tăi și vei admira tot felul de dulciuri, figurine și instalații din ciocolată expuse în zeci de vitrine parfumate de cacao.

Tot în Bruxelles poate fi vizitat faimosul Muzeu de Ciocolată unde vei afla totul despre istoria acestui dulce, de la plantațiile de cacao la cele mai moderne metode de fabricație. Ține cont de faptul că la Bruxelles au fost create primele praline din lume, în anul 1912.

Parisul, capitala ciocolatei amărui

Descoperă cea mai dulce latură a Parisului, și anumele zecile, ba chiar sutele de magazine în care se vând specialități de ciocolată. Conform ultimelor topuri, în Paris sunt nu mai puțin de 300 de magazine care vând exclusiv ciocolată.

Dacă belgienii preferă pralinele, parizienii sunt topiți după ciocolata amăruie și multe dintre creațiile artizanale conțin ciocolată cu un procent ridicat de cacao.

Tot la Paris, din doi în doi ani, se organizează un concurs internațional al maeștrilor ciocolatieri. Sunt șanse mari ca acest concurs să se reia în curând, după ce pandemia de Covid va fi ținută sub control.

Citește și: Biserica Sacré Coeur, Paris – curiozități despre ”Castelul Alb din Cer”

Koln, orașul german cu tradiție în ciocolată

Dacă pleci de la Paris spre Germania, neapărat trebuie să treci prin Koln, unde vei descoperi cea mai mare fântână de ciocolată din Europa. Fântâna se află în sediul Muzeului Imhoff Stollwerck, înființat la împlinirea a 150 de ani de existență a celebrului brand german de ciocolată.  

Alte destinații de ciocolată din Europa

Toscana: renumită pentru Valea Ciocolatei, între Florența și Montecatini, unde se găsesc zeci de ateliere artizanale de ciocolată.

Viena: renumită pentru cofetăriile ei dedicate ciocolatei și pentru Sacher Torte, un tort din pandișpan bogat în ciocolată.

Londra: renumită pentru cofetăriile cu produse de lux din cea mai fină ciocolată.

Vezi şi locuri de vizitat în Florența – cele mai impresionante obiective turistice!

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!