Cum te pregătești pentru o astfel de călătorie sau excursie, în funcție de tipul și caracteristicile acesteia? În cele ce urmează, îți vom spune care sunt pregătirile vitale pe care să le ai în vedere:

City break

Dacă zilele tale de concediu sunt deja numărate și intenționezi să mai păstrezi câteva și pentru vacanța de iarnă, cu siguranță iei în calcul călătoriile de tip city break, pentru a te relaxa și a-ți satisface curiozitatea de călător. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere pentru o astfel de mini-vacanță este organizarea. De la bagaje, la programul obiectivelor turistice pe care intenționezi să le vizitezi, totul trebuie pregătit cu atenție. Fă-ți check-in-ul online, pentru a nu pierde timp prețios și asigură-te că nu vei întârzia la aeroport. În ceea ce privește organizarea bagajului, limitează-te la strictul necesar: lenjerie de corp și șosete, produse de igienă și îngrijire – doar dacă este cazul – precum periuța de dinți, gelul de duș, cleanserul pentru față și cremele hidratantă și cu SPF, iar când vine vorba despre vestimentație, stabilește-ți de la bun început ținutele și adaugă-le doar câte unul, două articole de rezervă. Probabil că nu vei avea bagaj de cală, astfel că trebuie să te încadrezi în limita celui de mână – măsoară și cântărește, pentru a nu avea surprize.

Weekend cu cortul

Indiferent dacă mergi la mare sau la munte cu cortul, regulile sunt similare: nu ai nevoie de prea mult bagaj, nu e locul potrivit să îți etalezi ținutele cele mai elegante, pantofii cu toc nu au ce căuta pe lista ta, iar în ceea ce privește igiena, asigură-te că ai un plan de rezervă, pentru situația în care ai putea rămâne fără posibilitatea de a face duș: sticle cu apă, șervețele umede, șampon uscat. De asemenea, în funcție de cât de mult apreciezi confortul, ai putea avea nevoie de lucruri precum o saltea gonflabilă, în cazul în care sacul de dormit nu ți se pare suficient de confortabil. Sau poți opta pentru glamping și rezolvi toate problemele de acest gen, pentru că aici, vei avea parte de tot ce ai nevoie.

Călătorie de afaceri sau telemuncă dintr-un loc frumos

Cum telemunca a devenit practică uzuală în contextul pandemiei de coronavirus, de ce să nu iei în calcul posibilitatea de a vedea locuri frumoase, fără a-ți lua concediu? Dacă programul tău este unul flexibil, va fi cu atât mai simplu. Nu uita, însă, să pui în bagaj o pereche de casti wireless, pentru apelurile telefonice sau video cu colegii și superiorii tăi. De altfel, asigură-te că la cazarea rezervată vei avea parte de toate condițiile necesare muncii confortabile: birou, prize la îndemână, internet bun.

În cazul călătoriilor de afaceri, lucrurile sunt puțin diferite. Desigur, vei avea nevoie de laptop, mai ales dacă susții o prezentare sau vinzi un serviciu, dar, și de ținute office sau chiar de seară, în cazul în care este vorba despre un eveniment al industriei în care îți desfășori activitatea. Asigură-te că ai totul în bagaj, pentru că shoppingul nu este cea mai plăcută activitate atunci când ești contracronometru.

Atunci când călătorești, e important să nu omiți niciuna dintre nevoile pe care le-ai putea avea, în funcție de tipul călătoriei. Nu îți complica existența cu bagaje uriașe, dar, nu lăsa acasă lucrurile esențiale de care ai putea avea nevoie.

Sursă foto: Pexels

Vezi şi locuri de vizitat în Lituania – cele mai apreciate destinații turistice!