CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Căldura este cel mai mare inamic pentru sticluțele cu ojă. De aceea, acestea trebuie ținute într-un spațiu întunecat și răcoros, niciodată la soare sau în apropiere de o sursă de căldură din casă.

Iată câteva sfaturi utile să folosești și să păstrezi sticluțele cu ojă în mod corect!

După fiecare folosire, este bine să ștergi gâtul sticluțelor cu puțină acetonă, să nu rămână ojă care să se întărească sub capac.

Dacă ai consumat aproape o treime din ojă, ar fi bine să pui sticluța cu susul în jos, pentru că astfel se usucă mai greu.

Dacă s-a lipit capacul unei sticluțe și nu o poți deschide, pune sticluța cu susul în jos într-un bol cu apă fierbinte. Capacul din plastic se va înmuia și îl vei deschide mai ușor.

Dacă folosești mai rar o sticluță cu ojă, unge capacul la interior cu puțină vaselină sau unt de cocos, să nu se mai lipească de sticlă și să fie foarte ușor de deschis.

Nu agita niciodată sticluța ca pe un shaker, pentru că se vor forma bule de aer în ojă. Este indicat să ții sticluța între palmele deschise și să o rulezi de câteva ori.

Cum revitalizezi oja parțial uscată

Dacă ai o ojă preferată, dar aceasta a început să se usuce și nu vrei să o arunci, ai două soluții la îndemână.

  1. Adaugă câteva picături de lac transparent de unghii în sticla cu ojă vâscoasă și o picături de acetonă și agită bine să se uniformizeze. Oja ta preferată își va schimba puțin culoarea, dar va fi mai ușor de folosit, însă nu va dura mai mult de un sezon.
  2. Caută în magazinele de cosmetice o soluție specială pentru revitalizarea ojei. Această soluție sub formă de lac transparent subțire se adaugă treptat în sticluțele cu ojă pentru a menține oja fluidă și ușor de aplicat.

Ține minte că o sticlă de ojă poate fi folosită aproximativ 2 ani, dacă este păstrată în condiții optime, dacă este curățată după fiecare folosire și dacă adaugi din când în când două picături de lac transparent în ea.

După 1,5 sau 2 ani, dacă oja ta s-a uscat, nu prea mai sunt șanse să o salvezi!