CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Costumele de baie își pierd elasticitatea și nu vor mai fi la fel de bune anul viitor, dacă nu le cureți la timp. Salteaua gonflabilă, colacii și jucăriile din plastic ale copiilor sau șezlongurile din materiale textile se pot strica într-un an, doi, dacă nu le întreții corect.

Este destul de costisitor să cumperi totul în fiecare an, mai ales dacă ai o familie numeroasă și copiii au nevoie de tot felul de jucării la plajă. Iată cum să întreții corect toate obiectele pe care le folosești la mare sau la piscină, pentru a le folosi mai mulți ani.

Colacii și salteaua de apă

Ai grijă să speli bine de nisip articolele gonflabile după fiecare zi de plajă. Iar, la final de sezon, când ajungi acasă, clătește-le cu un jet puternic de apă rece, apoi șterge-le cu o lavetă înmuiată în apă și oțet. Soluția de oțet dizolvă depunerile de sare care atacă plasticul în timp.

Lasă-le să se usuce bine în balcon, ca să nu mucegăiască peste iarnă, iar mai apoi depozitează-le în cutii de carton, într-un loc uscat.

Prosoapele de plajă și costumele de baie

După ce le scuturi și le clătești bine de nisip, pui prosoapele la spălat în mașină, dar nu este suficient. După ce au stat zile întregi în soare și apă sărată, au nevoie de un tratament special, ca să arate la fel de bine și vara viitoare.

După ce le speli o dată, pune-le din nou în mașină, presară peste ele o jumătate de ceșcuță de praf de copt și cuplează mașina la apă caldă. Lasă mașina să meargă un ciclu întreg de spălare și apoi scoate-le la uscat.

Evită să folosești balsam de rufe sau un detergent prea concentrat pentru că prosoapele tale nu vor mai absorbi apa la fel de bine ca atunci când erau noi. Praful de copt este mult mai indicat să le păstreze moi și pufoase.

În ceea ce privește costumele de baie, ele ar trebui mai întâi clătite în apă rece cu două, trei linguri de oțet, să dispară mirosul de mare și depunerile de săruri.

Apoi, pot fi spălate de mână în apă călduță cu șampon sau cu un detergent lichid pentru rufe delicate. Dacă vrei să le speli la mașină, folosește un săculeț special, deși nu este cea mai bună soluție, deoarece temperatura ridicată a apei din mașină precum și detergenții mai agresivi subțiază materialul elastic.

Șlapii pentru plajă

Cel mai bine îi păstrezi dacă, la finalul vacanței, îi speli cu apă caldă și detergent lichid. Lasă-i să se înmoaie bine și folosește o periuță de dinți pentru a curăța talpa de mizerie și nisip.

Pune-i la uscat, la umbr în balcon, apoi învelește-i în hârtie și pune-i la păstrare pentru sezonul următor.