CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ridichile proaspete sunt foarte gustoase și apreciate. Mulți dintre noi cumpărăm câteva legături de ridichi, dar de multe ori acestea ajung să se ofilească și să de deshidrateze în bucătărie, dacă nu sunt consumate în două – trei zile.

Iată două soluții simple care te ajută să păstrezi ridichile proaspete și crocante mai mult timp, mai bine de o săptămână.

Ridichile proaspete se țin la frigider

Un spațiu umed și rece, și anume cutia pentru legume din frigider, este cel mai bun loc de depozitare pentru ridichi. Sunt legume care conțin foarte multă apă și au nevoie de apă să rămână fragede și bune la gust, chiar și la o săptămână după ce au fost culese.

Urmărește clipul nostru de mai sus și vezi ce simplu este să păstrezi ridichile la frigider.

Fie în caserole de plastic, fie în borcane cu apă, important este ca ridichile să fie ținute în umezeală.

Dacă păstrezi ridichile în caserole de plastic, nu le tăia frunzele. Tuberculii se hrănesc din seva frunzelor și rămân mai multă vreme dulci și buni. Ține cont doar că este bine să le pulverizezi cu apă rece din când în când.

Alte verdețuri de primăvară care se păstrează bine în apă

Ceapa verde, mărarul și pătrunjelul, frunzele de țelină, sau morcovii fragezi se păstrează mai mult timp la frigider dacă sunt ținute în căni cu apă sau în caserole unde sunt pulverizate cu apă.