CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În multe rețete, ingredientele pentru prăjituri sunt trecute cu exactitate, spre exemplu 250 gr de făină, 100 gr de nucă mărunțită sau 350 ml de lapte, dar multe dintre noi nu avem un cântar electronic în bucătărie pentru a măsura totul exact.

Iată cum pot fi echivalate gramele și litri în unități de măsură mai populare cum ar fi cana, paharul sau lingura, în funcție de ingredientele folosite.

Cum să măsori ingredientele pentru prăjituri

Cum se măsoară făina

Un pahar de 250 ml de făină = 160 gr

1 lingură cu vârf de făină = 25 gr

1 lingură rasă de făină = 12 gr

1 linguriță de făină = 7 gr

Cum se măsoară zahărul

Un pahar de 250 ml de zahăr = 200 gr

Un pahar de 250 ml de zahăr pudră = 190 gr

1 lingură de zahăr cu vârf = 25 gr

1 lingură rasă de zahăr = 17 gr

1 lingură cu vârf de zahăr pudră = 23 gr

1 lingură rasă cu zahăr pudră = 15 gr

Cum se măsoară untul

O cană de 250 ml de unt = 220 gr

1 lingură de unt = 25 gr

1 linguriță de unt = 10 gr

Cum se măsoară uleiul

Un pahar de 250 ml de ulei = 250 ml

1 lingură de ulei = 20 ml

1 linguriță de ulei = 5 ml

Cum se măsoară mierea

O cană de 250 ml de miere = 360 gr

1 lingură de miere = 25 gr

Alte ingrediente necesare pentru prăjituri

Iată cum poți măsura cât mai bine ingredientele pentru prăjituri folosind lingura sau cana de ceai obișnuită, care are în jur de 250 ml.

O cană mare de mac = 150 gr

O cană mare de nuci măcinate = 265 gr

1 lingură de cacao = 20 gr

1 lingură de lapte praf = 15 gr

O cană mare de nuci întregi = 160 gr

O cană de fulgi de ciocolată = 180 gr