Ce simplu este să folosești un aspirator de mână pentru firimiturile care cad pe podeaua din bucătărie. Aspiratorul, fie el de mână sau de podea, poate fi folosit și pentru aparatura din bucătărie pe care o cureți mai repede.

Aspiratorul adună instantaneu firimiturile

Folosește aspiratorul să cureți rapid firimiturile care cad în cuptorul aragazului sau care se adună în prăjitorul de pâine.

Aparatura din bucătărie poate avea tot felul de spații înguste, unde se strecoară praful, mizeria și firimiturile. Cu periuța cea mai mică și îngustă de la aspirator le poți curăța foarte ușor. Firimiturile adunate în prăjitor, în toaster sau în cuptor pot deveni periculoase dacă se aprind și iau foc. Păstrează aceste aparate cât mai curate, fără firimituri și grăsime!

Curăță praful care de adună în spatele frigiderului

Știm deja cât praf poate să adune condensatorul și cât praf se depune pe grătarul din spatele frigiderului. Trebuie să verifici starea lui în fiecare lună și să îl cureți. Scoate frigiderul din priză, îndepărtează-l de perete și adună tot praful cu aspiratorul.

Frigiderul tău, daca este periodic curățat de praf, va funcționa mult mai bine și va avea un randament mai bun în ceea ce privește energia consumată.

Curăță cuptorul electric

Toate cuptoarele electrice moderne au un program de autocurățare care arde efectiv depunerile de grăsime. La finalul programului, grăsimea se transformă în cenușă. Oprește cuptorul, așteaptă să se răcească și aspiră cenușa cu grijă, să nu se împrăștie prin bucătărie.