Taie și fertilizează gazonul

Înainte să fie acoperit de frunzele ruginii, ai grijă să îi oferi gazonului un ultim tuns. Acest lucru este extrem de important pentru păstrarea bună a rădăcinii, pentru îndepărtarea firelor de iarbă uscate sau a resturilor vegetale, precum mușchi sau fire rupte, care vor afecta dezvoltarea frumoasă a gazonului. De asemenea, aplică un îngrășământ care să hrănească iarba, iar în primăvară vei avea o curte nemaipomenită.

Curăță cuptorul 

Igienizarea cuptorului nu este una dintre cele mai populare sarcini dintr-o locuință, dar este necesar să o realizezi înainte de începerea sezonului rece. Vei avea multe preparate de pregătit pentru sărbători având în vedere că vei petrece mai mult timp acasă, așadar asigură-te că planifici totul din timp. De asemenea, dacă a venit timpul unei modernizări, atunci poți încerca gama de aragaze BEKO și poți opta pentru un model clasic pe gaz sau unul electric. Plăcinta ta de dovleac îți va mulțumi!

Verifică instalația de încălzire

În cazul în care deții un șemineu sau o sobă pe lemne, atunci trebuie neapărat să apelezi la un specialist pentru o inspecție riguroasă a coșului de fum și o curățare a acestuia. În cazul în care ai o centrală pe gaz, atunci realizează o probă și aerisește caloriferele. Printr-o astfel verificare, nu doar că vei elimina riscul de apariție a unor defecțiuni poate chiar în mijlocul celor mai geroase zile de iarnă, dar vei avea posibilitatea să repari anumite probleme la un preț mult mai avantajos.

Observă geamurile și ușile 

Un alt aspect căruia trebuie să-i oferi o atenție sporită este izolarea casei. Așadar, inspectează geamurile și ușile și vezi dacă există anumite probleme la benzile de etanșare. Potrivit specialiștilor, tocurile ferestrelor sunt responsabile pentru pierderea a peste 20% din căldura din locuință. Mai mult, ai putea să iei în considerare chiar să izolezi pereții exteriori ai casei, pentru că acest proces vine doar cu avantaje, atât din punct de vedere al confortului termic, cât și al economiilor realizate la facturile lunare.

Planifică reparațiile

Burlanele sunt piese importante în menținerea unei locuințe confortabile, așadar asigură-te că le cureți temeinic înainte de venirea iernii. De asemenea, repară orice crăpătură în ciment pe care o ai în grădină. Zăpada și temperaturile scăzute nu vor face decât să adâncească problema, iar în primăvară vei avea o curte mult mai deteriorată și care va necesita mai multă întreținere.

Ordine generală

Realizează o selecție în dulapuri și donează toate hainele pe care nu le mai porți. Nu doar că vei aerisi spațiul și vei reduce posibilitatea apariției mucegaiului, dar vei ajuta și oamenii care chiar au nevoie de îmbrăcăminte pentru sezonul rece. Același lucru realizează-l și în bucătărie și cămară. Accesoriile, electrocasnicele sau produsele alimentare de care nu mai ai nevoie oferă-le în scopuri caritabile.

Sursă foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Beko