Compoziția sarmalelor este simplă, dacă ții cont de toate ingredientele necesare. Mai greu este să împăturești sarmalele corect pentru a rămâne întregi când se fierb.

Dar noi te ajutăm cu acest video în care poți urmări cum se înfășoară varza și cum se împăturește la capetele sarmalelor. Îți propunem o metodă simplă cu care nu poți da greș.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cum împăturești sarmalele. Cum le pregătești pentru fiert

Părțile cu nervuri tari din frunzele de varză se decupează, se toacă mărunt și se așază la baza oalei, stropite cu ulei sau cu untură topită.

Pentru sarmale se folosesc numai părțile fine ale frunzelor de varză, fără rupturi și nervuri groase.

La fiecare sarma se folosește aproape o lingură de compoziție.

După ce împăturești sarmalele, acestea se pun în oală puțin înghesuite una într-alta, ca să nu se desfacă la capete când începe să clocotească apa.

Între straturile de sarmale se pun straturi de varză murată tocată, piept de porc și șunculiță afumată. Unele gospodine mai pun și felii subțiri de cârnați afumați picanți să dea un gust deosebit sarmalelor.

Alte trucuri simple pentru sarmale gustoase

Grăsimea nu trebuie să lipsească din compoziția de sarmale, dacă vrei să fie pufoase și să ți se topească în gură. Se pune grăsime curată de pe pieptul de porc în proporție de 25 – 30%.

Legumele care dau dulceață sarmalelor sunt cartofii și morcovii, iar acestea se dau pe răzătoare și se adaugă în compoziție în proporție de 10%.

Sarmalele ies mai pufoase, dacă pui la fiert orezul și ceapa tocată în câteva linguri de apă cu ulei. Se fierbe doar câteva minute până se înmoaie orezul. Apoi se adaugă în compoziția de carne, alături de legume și condimente, și se amestecă la robot, să fie omogenă.

Cele mai bune condimente pentru sarmale sunt: cimbrul, piperul negru și boiaua dulce.

Sarmalele se fierb într-un amestec de apă, borș și vin roșu. Borșul și vinul roșu se folosesc aproximativ 2 căni. Acestea frăgezesc bine carnea și ajută grăsimea să se topească mai ușor.

video: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei