Cidrul de mere preparat după această rețetă se poate păstra la în frigider timp de două săptămâni. Asigură-te că s-a răcit complet înainte de refrigerare. Pentru a prepara cidrul de mere, folosește cea mai mare oală pe care o ai sau împarte ingredientele în două oale, astfel încât să nu fiarbă. Poți utiliza orice mere ai la îndemână. Totuși, merele cu aromă mai puternică, precum Granny Smith sau Ionatan, vor conferi cidrului tău o aromă mai puternică!

Citește și: Mărul românesc, comoara din livadă!

Ingrediente pentru a prepara cidrul de mere

10 mere mari, tăiate în sferturi

½ de portocală tăiată în jumătate

4 batoane de scorțișoară

1 linguriță de cuișoare

1 nucșoară întreagă

½ cană zahăr brun

Cum prepari cidrul de mere

  1. Pune într-un vas mare merele, portocala, condimentele și zahărul brun. Acoperă cu apă cu cel puțin 2 centimetri. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe la foc mic timp de două ore.
  2. Ia de pe foc. Îndepărtează jumătățile de portocală. Folosește telul sau o lingură de lemn pentru a zdrobi merele. Pune din nou la fiert la foc mic și lăsă să fiarbă la foc mic descoperit încă o oră.

3. Se strecoară printr-un filtru cu plasă fină. Se apasă pasta de mere cu o lingură de lemn pentru a stoarce tot sucul.

4. Se poate servi cald sau lăsa să se răcească și depozita în sticle la frigider.

În zilele friguroase de toamnă prepară și ceaiul de scorțișoară, leac pentru sănătate.

Sursa foto: 123rf.com