CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Ne place ciocolata aromată, dulce, cu fructe, caramel, lapte sau nuci. Este cel mai cumpărat dulce din toată lumea. O folosim adesea pentru rețetele noastre de prăjituri. Dar trebuie să știi că la baza ei se află doar trei tipuri de ciocolată.

Află care este diferența dintre ele și la ce le poți folosi în bucătărie.

Ciocolata neîndulcită

Aceasta este ciocolata de bază din care se fabrică toate celelalte tipuri. Este făcută 100% din pudră de cacao, din care 50% reprezintă untul de cacao sau grăsimea specifică, naturală a boabelor de cacao.

Acest tip de ciocolată nu are deloc zahăr adăugat și niciun alt ingredient care să modifice gustul de cacao. Este o ciocolată dură și foarte amară care se folosește doar în patiserie sau în producerea înghețatei după ce este îndulcită și combinată cu diverse ingrediente aromate.

Ciocolata neagră sau amăruie

Poate conține 50%, 55%, 65% sau 75% cacao și unt de cacao, zahăr, lapte praf și alte ingrediente specifice precum lecitina sau soia.

Este un tip de ciocolată foarte închis la culoare, amărui, cu un parfum puternic de cacao și un gust intens. Este apreciată de multe persoane care iubesc ciocolata cât mai simplă, fără adaosuri de arome.

Se consumă ca atare sau se folosește pentru creme, prăjituri și băuturi calde.

Ciocolata cu lapte

Este cea mai îndrăgită ciocolată, este dulce, cremoasă, cu aromă de cacao și caramel, conține mult lapte praf, zahăr și un procent de aproximativ 30-35% cacao.

Este unul dintre tipurile de ciocolată de bază folosită pentru consum, dar și pentru prăjituri, fursecuri sau torturi.

Ce alte tipuri de ciocolată de bază poți folosi în bucătărie

Ciocolata de menaj

Este o ciocolată ușor îndulcită, care conține cel puțin 35% cacao și unt de cacao. De asemenea conține lapte praf și zahăr sau alte ingrediente de bază. Este o ciocolată dură, cu un parfum puternic, folosită pentru prăjituri după ce este topită.

Ciocolata albă

Pentru a obține ciocolata albă se folosește doar untul de cacao care care o culoare alb-gălbuie, mult lapte praf, lecitină, soia, zahăr și alte arome sau ingrediente în funcție de producător.

Se folosește pentru prăjituri, băuturi calde și pentru consum.  

  • Daca te pasioneaza, vezi cele mai interesante curiozitati despre ciocolata!