CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cumpără ulei de cocos organic, natural, fără adaosuri de arome, coloranți și parfum. Îl vei folosi pentru cea mai simplă și bună soluție pentru demachiat pe care o poți face acasă. Un borcănel de ulei de cocos de 30 ml nu te costă mai mult de 7 lei, dar cu el poți face o soluție demachiantă care îți ajunge aproape două luni. Nu îți mai trebuie decât apă!

Cum să faci singură o soluție pentru demachiat cu ulei de cocos

Se folosește ulei de cocos organic, să fie cât mai bun și delicat cu pielea ta. Uleiul de cocos curăță bine impuritățile și fardurile, inclusiv rujul sau mascara, chiar dacă este puțin diluat cu apă.

El înmoaie și dizolvă pigmenții din fardurile tale, curăță pielea și o face mai moale și mai catifelată, spre deosebire de multe soluții demachiante din comerț care usucă tenul.

Se folosesc 5 lingurițe de apă fiartă și răcită la 3 – 4 lingurițe de ulei de cocos. Amestecul se pune într-un borcănel bine spălat și igienizat în prealabil și se agită bine înainte de folosire.

Folosește șervețelele din fibră de cocos

Caută în magazinele cu produse naturiste șervețele din fibră de cocos. Sunt excelente pentru demachiere, deoarece pot fi spălate și refolosite de câteva ori, înainte de a se dezintegra.

Spre deosebire de dischetele de vată pe care le arunci după fiecare demachiere, șervețelele din fibră de cocos se spală cu un săpun delicat, se usucă în câteva minute și pot fi refolosite chiar și de 5 sau 6 ori.

Un alt avantaj al lor este fibra de cocos care absoarbe și curăță bine impuritățile, grăsimile și pigmenții fardurilor. Aceste șervețele sunt totodată moi și delicate cu pielea.

După ce te demachiezi cu uleiul de cocos, curăță tenul cu apă rece și apoi cu o soluție tonică hidratantă. Este unul dintre cele mai bune ritualuri de curățare a tenului vara, atunci când stai la soare și când folosești mai des fardurile.  

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei