CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Culorile hainelor tale trebuie să te facă să te simți confortabil, frumoasă, elegantă și atrăgătoare. Ele ar trebui armonizate cu stilul tău de a fi!

Femeile trebuie să știe cum să poarte culoarea care le avantajează din toate punctele de vedere, este de părere stilistul David Zyla în cartea sa ”Colorează-ți stilul”.

Uită-te cu atenție în garderoba ta recentă și vezi ce culoare predomină. Dacă aceasta te definește, înseamnă că ea se mulează pe personalitatea ta. Iată și ce părere au diverși stiliști și psihologi despre culorile hainelor pe care le porți.

Hainele negre

Ai putea crede că femeile care poartă adesea negru, lăsând la o parte femeile în vârstă, sunt atrase de această culoare fie din comoditate, fie din cauza faptului că nu au un simț al culorilor care să le ajute în alegerea hainelor.

Cu toate acestea, stilistul Karen Haller susține că multe femei aleg negru pentru că acesta simbolizează seriozitatea și maturitatea. Într-adevăr, conform studiilor psihologice, negrul inspiră prestigiu, putere, seriozitate, inteșligență, de aceea este preferat de mulți tineri. Cu toate acestea, negrul dezvăluie și o anumită sensibilitate și emotivitate ascunsă, mascată de agrsivitate.

Negrul arată de fapt că eşti preocupată de modul în care arăţi, vrei să pari elegantă şi să afişezi o siluetă frumoasă. Negrul poate masca defectele fizice, poate ascunde ceea ce vrei să rămână ascuns, dar poate fi şi obositor, dacă abuzezi de el.

Hainele în nuanțe albastre

Psihologul american Lisa Johnson Mandell spune despre hainele albastre că sunt reprezentative pentru sentimentul de încredere și seriozitate. Tocmai de aceea, în multe domenii de activitate, uniformele sunt albastre, chiar și în învățământ, dacă vă mai aduceți aminte…

Nuanțele de albastru evocă armonia şi echilibrul, dar și răceală sufletească. Albastru este asociat cu inteligenţa, creativitatea, eficienţa şi sinceritatea. Pe de altă parte, o garderobă dominată de albastru pare uşor cam “prăfuită”. Ea trebuie împrospătată mereu cu accesorii chic. Când porţi albastru, transmiţi un mesaj de încredere celor din jur, dar nu ieşi prea mult în evidenţă.

Hainele în culori verzi

Verdele are mii de nuanțe, de la kaki și verde pământiu, până la verde fosforescent și prăzuliu. Este o culoare greu de încadrat în tipare din această cauză, dar multe femei preferă nuanțele stinse și elegante de verde. ”Plăcerea pe care o evocă verdele are legătură cu natura și conferă un sentiment de liniște și mulțumire”, spune Leatrice Eiseman, director al Institutului Pantone în cartea sa ”More Alive with Color”.  Verdele induce o stare de linişte şi te îmbogăţeşte spiritual. Calităţile acestei culori sunt nenumărate. Aflată la mijlocul spectrului, ea semnifică echilibru şi toleranţă, generozitate şi pace. Dacă îţi plac nuanţele ţipătoare de verde, mesajul pe care îl transmit este cu totul opus. Însă verdele natural şi discret adaugă un plus de “ne sait quoi” unei ţinute alese cu gust.  

Culorile hainelor tale: predominant roșu sau roz

Orice nuanță de roșu închis atrage imediat privirile! Psihologii de la Universitatea Rochester au demonstrat printr-un studiu social că bărbații vor fi mereu atrași de femeile care poartă un accesoriu sau o haină de culoare roșu închis.

Roșul are capacitatea de a stimula imaginația bărbaților, dar nu trebuie să abuzezi de el. Roşu stins emană energie, optimism şi senzualitate. Roşu aprins, însă, trădează agresivitatea, faptul că îţi place să trăieşti intens şi să fii în centrul atenţiei.

În schimb, nuanțele de roz transmit un mesaj cu totul opus: imaturitate, sensibilitate excesivă și copilărie. Dacă ești atrasă de roz, chiar și la 40 de ani, ar fi bine să alegi nuanțele de roz pudrat și să nu le porți prea des.

Hainele gri

Culoarea gri, spun unii stiliști, este culoarea echilibrului. Dar nuanțele de gri nu te vor ajuta niciodată să ieși în evidență. Dacă ai prea multe haine gri, și știm că au fost la modă în ultima vreme, înseamnă că ești genul de persoană care nu are nevoie sau nu vrea să iasă în evidență.

Cu toate acestea, trebuie să știi că hainele gri transmit mesaje diferite în funcție de stilul tău. Un taior sau o rochie gri bine croită transmite eleganţă, feminitate şi un strop de mister. Un tricou gri are cu totul altă semnificaţie: lipsă de energie şi de încredere în tine.

Nuanţele de gri sunt, poate, cele mai dificile din tot arsenalul modei. Combinate cu accente de culoare reuşite trădează o persoană cultivată, de încredere, cu o atitudine retrasă şi demnă. Purtate la nimereală, hainele gri îţi vor face o mare defavoare.  

Hainele galbene, portocalii sau în culori vii

Multe studii sociologice arată că nuanțele vii de galben, portocaliu sau violet reprezintă bucuria de a trăi, speranța, veselia, optimismul. Galbenul, în mod deosebit, chiar dictează creierului să producă mai multă serotonină, hormonul fericirii. În plus, galbenul dar și nuanțele vii te obligă să te concentrezi, să fii mai atentă, mai dinamică, mai activă.

Dacă tu alegi mai des pentru culorile hainelor tale nuanțele de galben sau culorile pastelate și luminoase cu siguranţă eşti o persoană optimistă, entuziastă, uşor superficială, dar plină de veselie. Se spune despre aceste culori că evocă prietenia, ridică moralul şi încurajează creativitatea. Dar nu abuza de nuanțele țipătoare pentru că riști să pari frivolă.