Cascada Bigăr era ușor de vizitat, ușor de fotografiat și de filmat, iar dacă aveai norocul să o găsești cu apele bogate din ploile de vară, era cu adevărat o cascadă spectaculoasă.

Cascada Bigar, foto
Cascada Bigăr a fost una dintre cele mai spectaculoase din lume

Stânca de travertin pe care crescuse un covor bogat de mușchi verde îți lăsa impresia unei ființe magice, peste care se revărsau firele despletite de apă. Nu întâmplător a ajuns cascada Bigăr în topurile internaționale cu cele mai frumoase cascade din lume.

Frumusețea ei magică s-a pierdut după ce stânca cea mai spectaculoasă a cascadei Bigăr s-a prăbușit. A mai rămas doar o parte din ea, mult mai mică și mai puțin atrăgătoare.

  • Descoperă cele mai impresionante cascade din lume.
  • Cascada Bigăr și rivala ei din Vâlcea

    O altă cascadă din România are șanse acum să urce în topuri și să câștige dragostea turiștilor, chiar dacă este mai greu accesibilă. Este vorba de Cascada Verde din Cheile Latoriței, destul de puțin cunoscută și frecventată de turiști.

    Pornind din renumita localitate Mălaia, una dintre cele mai frumoase din Vâlcea montană, se ajunge pe Valea Latoriței prin Cheile Latoriței, un loc de o frumusețe sălbatică aparte. Drumul forestier urcă spre Barajul Galbenu și, în apropiere de baraj, se găsește Cascada Verde, o cădere de apă despletită în zeci de fire cristaline peste stânci îmbrăcate în covoare de mușchi.

    Pentru turiștii care au ajuns aici, Cascada Verde este comparabilă cu renumita cascada Bigăr, ba poate chiar mai frumoasă deoarece are o cădere mai înaltă de apă.

    Cascada Verde, mai greu de găsit

    Munții Latoriței și zona din jurul lor ascund numeroase comori naturale. Aici pot fi văzute mai multe cascade frumoase precum Moara Dracilor sau Cascada Scorușu. Traseele sunt mai greu practicabile, pe unele dintre ele marcajele lipsesc și ai nevoie de îndrumarea localnicilor.

    Trebuie să mai știi că frumoasa Cascada Verde mai este cunoscută în zonă drept Cascada Borogeana, după numele muntelui Borogeana din apropiere.

    După ce vizitezi cascada, merită să faci tot traseul prin Cheile Latoriței străjuite de forme curioase de stânci, bogate în izvoare și flori de munte parfumate. Apa Latoriței izvorâște din Rezervația Naturală Iezerul Latoriței, care cuprinde lacurile Petrimanu și Galbenu.

    Vizitează Cascada Vălul Miresei, Cascada Cailor sau celebra Cascada Bigar!

    Citeşte şi despre Cascada Victoria, Cascada Angel şi Cascada Iguazu!