Campania #EuSuntHerculane este o inițiativă de strângere de donații prin sms. Este, totodată, și un manifest, parte din HerculaneProject. Campania își dorește să contribuie la reabilitarea arhitecturală, culturală și socială a centrului istoric Băile Herculane. Are ca scop finalizarea intervenției de urgență pentru salvarea și punerea în siguranță a Băilor Neptun, aflate în pericol de a se degrada iremediabil.

Poți trimite EuSuntHerculane prin SMS la 8843. Astfel, donezi 2 EURO pentru salvarea Băilor Neptun din patrimoniul Herculane. ”Împreună putem reabilita una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii aflată în țara noastră. Îi putem readuce gloria și recunoașterea pe care le merită!”, spun cei implicați în Herculane Project.

Citește care sunt beneficiile apelor termale de la Herculane

Intervenție de urgență pentru salvarea Băilor Neptun

Prima etapă a intervenției de urgență pentru salvarea Ansamblului Arhitectural Băile Neptun. S-a stopat degradarea pentru a se înlătura eticheta de pericol public. S-au făcut lucrări de punere în siguranță a clădirii. Această etapă a fost finalizată cu succes în luna decembrie a anului trecut. 

#EuSuntHerculane dorește să aducă în atenția publică nevoia începerii imediate a celei de-a doua etape a intervenției de urgență, ce presupune continuarea lucrărilor în trei zone principale ale clădirii, grav avariate, ce au suferit degradări structurale semnificative și accentuează eticheta de pericol a Băilor Neptun.

Citește și: Campania inițiată de Mirela Retegan: Mesaje de iubire pentru copiii cu branule

Campania #EuSuntHerculane, campanie de conștientizare

Campania de conștientizare și strângere de donații prin sms #EuSuntHerculane a fost creată ca parte a HerculaneProject, din dorința de a umaniza și de a-i aduce mai aproape pe cei care pot să aline suferința și degradarea prin care trec ele, Băile Herculane, oferindu-le o voce prin care cer ajutor, înainte de a fi prea târziu. Pentru că stă în puterea noastră de a face o schimbare, chiar și cu pași mici, dar fermi și mai ales uniți.

Campania  #EuSuntHerculane se desfășoară până la 01.12.2020. Donațiile vor fi folosite pentru finalizarea intervenției de urgență pentru punerea în siguranță și salvarea Băilor Neptun.

Salvarea Băilor Herculane, obiectivul proiectului

Cu toții am auzit cel puțin o dată de Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, aflată chiar în țara noastră. Considerată în trecut un punct turistic extrem de important, căutat și vizitat pentru proprietățile sale terapeutice dar și pentru frumusețea peisajelor, astăzi, din păcate, este departe de gloria de altădată.

Campania #EuSuntHerculane face parte din HerculaneProject, proiect aflat în derulare deja de trei ani. Este inițiat și desfășurat de Asociația Locus. Activează ca o platformă de reactivare socială și culturală a nucleului istoric Băile Herculane, din care fac parte Băile Neptun. Scopul pe termen lung este includerea ansamblului monument istoric în patrimoniul UNESCO. Inițiativa proiectului aparține Asociației Locus, organizație nonguvernamentală ce are ca scop salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural, urbanistic și natural din România. Asociația își dorește să transforme HerculaneProject într-un exemplu de regenerare a stațiunilor balneare.

Pe parcursul celor trei ani de activitate, proiectul a avut parte de multe provocări, dar și de la fel de multe realizări. A reușit să reunească tineri voluntari, sponsori și parteneri, specialiști și oameni din comunitatea locală. Aceștia au sprijinit demersul și au ajutat la conturarea principalului obiectiv, acela de a reda zonei frumusețea de altădată.

Campania poate fi urmărită pe paginile social media HerculaneProject:

Facebook

Instagram

Mai multe detalii despre proiect accesați pe platforma:

HerculaneProject

Vezi ce monumente fac parte din patrimoniul UNESCO din România dar și care sunt cele mai frumoase sate din România!