CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mătreața face parte dintre problemele de sănătate adesea ignorate. Mediul de viaţă stresant, nerespectarea orelor de masă sau afecţiuni în stare incipientă ale organismului încă neştiute se pot reflecta în sănătatea părului. Este normal să pierdem între 50 şi 100 de fire de păr pe zi. Însă îngrijorător este atunci când părul nu se regenerează. Ba mai mult, mătreaţa apare pentru a complica şi mai mult situația.

Șamponul alungă mătreața?

Reclama la produsele cosmetice din piaţa de larg consum le dă acestora puteri nebănuite. Însă nu în sensul bun. Cercetările arată că ingredientele dure din şampoane pot deteriora proteinele scalpului. Și asigură astfel un teren fertil pentru apariţia mătreţii şi a paraziţilor. Deşi par a rezolva problema, rezultatul este pe termen scurt. De cele mai multe ori, se tratează efectul şi nu cauza. De aceea, produsele cosmetice trebuie să vină complementar în ajutorul terapiilor integrative de recuperare.

De ce apar afecțiunile scalpului

Care sunt cauzele apariţiei afecţiunilor scalpului? O dereglare hormonală sau o stare nervoasă acută fac să apară mătreața. Dermatologii recomandă înţelegerea afecţiunilor scalpului în ansamblu şi nu limitarea la incompatibilitatea cu anumite produse cosmetice. Pe de altă parte, degradarea părului poate fi şi de natură cosmetică. Cele mai multe produse utilizează sulfactanți duri, precum sulfaţii de sodiu şi amoniul. Deşi curăță bine părul, au o acţiune agresivă asupra acestuia. Sulfactanții pot duce la exfolierea scalpului şi la căderea părului.

Mătreața duce la căderea părului

„Tot mai mulţi pacienţi vin la noi pentru a găsi o soluţie pentru căderea părului. Au încercat nenumărate tratamente, de la tradiționalele metode „de la bunica”, până la cele costisitoare apărute pe piaţă. Căderea părului este doar efectul unor probleme ale scalpului netratate la timp. Aceasta poate avea mai multe rădăcini. Poate fi cauzată de tropism cutanat, de exces de sebum, de mătreaţa. De asemenea, poate fi însoţită de prezenţa dermatitei sau a iritaţiei. Sau poate fi pur şi simplu o cădere obişnuită a părului provocată de alimentaţia şi neîngrijirea corespunzătoare. Specialiştii îşi pot da imediat seama care este cauz. Îi ajută microscopul digital Dino-Lite, specializat pentru descoperirea problemelor scalpului. În funcţie de ceea ce descoperă, le oferă pacienţilor un tratament personalizat.”, spune Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center & SPA.

Cum ne tratăm

Mătreața, dermatita seboreică, degradarea părului apar în urma unui dezechilibru la nivelul ph-ului. Există produse specializate, fără sulfați și fără gluten, de tip ZEAL, care tratează mătreața și previn căderea părului. Acestea tratează și alte afecţiuni ale scalpului. Curăță părul şi scalpul fără a ataca echilibrul delicat al keratinei şi al umidităţii părului. Zincul pyrition este un ingredient activ, care ajută la combaterea microorganismelor ce interferează cu creşterea pielii şi cauzează mâncărimi şi exfoliere. Protejează pielea împotriva uscăciunii şi a descuamării. Prin acest sistem de curăţare, părul şi scalpul se înmoaie în mod natural, fără efecte iritante.

Sursa foto: Global Wellness System