CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva combinații de alimente și medicamente pe care orice medic trebuie să îți spună să le eviți. În afară de faptul că majoritatea pastilelor nu se iau niciodată pe stomacul gol, trebuie să știi ce alimente pot încetini sau anula efectele tratamentelor tale.

Evită sucul și fructele de grepfruit când iei statine

Una dintre cele mai disputate combinații de alimente și medicamente este cea dintre grepfruit și statine sau antihistaminice.

Îndeosebi sucul de grepfruit este foarte concentrat în enzime și acizi care împiedică organismul să descompună medicamentele și să utilizeze corect substanțele active din ele.

Nu trebuie să bei suc de grepfruit dacă ai tratamente pe bază de statine, antihistaminice sau dacă iei pilule anticoncepționale, atrage atenția dr. american Morton Tavel în cartea sa: ”Health Tips, Myths and Tricks: A Physician’s Advice”.

Laptele și iaurtul afectează anumite antibiotice

Deși suntem obișnuiți de mici să luăm pastile cu lapte, se pare că laptele blochează acțiunea unor medicamente și mai ales acțiunea unor antibiotice de generație mai nouă.

Laptele slăbește efectul unor antibiotice precum ciprofloxacinele, levofloxacinele sau doxicicline.

Ar fi mult mai bine să mănânci bine înainte de a lua antibiotice și să bei apă sau un ceai diluat de plante care nu afectează acțiunea medicamentelor.

Atenție! Și unele ceaiuri de plante pot inhiba efectele medicamentelor.

Bananele, potasiul și medicamentele de tensiune

Bananele sunt foarte sănătoase, mai ales cele din culturi bio. Sunt fructe foarte bogate în potasiu și sunt excelente pentru organism mai ales atunci când avem un deficit de săruri minerale.

Dar persoanele care iau tratamente de lungă durată pentru tensiune ar trebui să consume moderat banane. Medicamente precum captoprilul determină organismul să acumuleze potasiul din fructe și legume, apare un exces de potasiu în organism care este dăunător pentru inimă.

Nu doar bananele sunt bogate în potasiu. Așadar, dacă iei tratamente pentru tensiune consumă doar cantități mici de alimente bogate în potasiu precum cartofii dulci, ciupercile, fasolea albă, sucul de roșii sau spanacul și avocado.