Un păr sănătos și frumos este visul tuturor. Din păcate, nu toți avem o asemenea podoabă capilară. Iar multe dintre noi ne confruntăm cu problemele părului uscat, fragil, deteriorat. În plus, ne dăm seama că, în perioade stresante, cade mai mult ca oricând. Este și motivul pentru care căutăm mereu produse menite să ne întrețină sănătatea păruluiu pe termen lung. Și unul dintre ingredientele „minune” este colagenul.

De ce este colagenul important pentru sănătatea părului

Colagenul reduce căderea părului. După cum știi, colagenul este prezent în majoritatea țesuturilor. Iar părul nu face excepție. Este esențial pentru menținerea rezistenței și a elasticității părului. Iar reducerea cantității de colagen poate conduce la rupere și chiar la caderea acestuia. Acest lucru este valabil mai ales cu înaintarea în vârstă. Deoarece nivelul colagenului natural începe să scadă.

Colagenul ajută la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi. Dar susține și foliculi. Astfel, colagenul întărește firele de păr și scade căderea acestuia. Prin menținerea calității foliculilor, părul va continua să se regenereze și să crească în mod natural. Samponul cu colagen activ cu extra volum aduce aceste beneficii. În plus, hidratează părul de la rădăcină până la vârfuri.

Volumul și strălucirea sunt semne de sănătate

Colagenul poate oferi un volum consistent parului. Multe femei se confruntă cu problema lipsei de volum. Iar colagenul poate fi soluția salvatoare. S-a descoperit că sporește diametrul firelor de par, oferind aspect bogat și sănătos. În plus, colagenul influențează strălucirea părului. Părul uscat și fragil îmbătrânește chipul. Și cui i-ar plăcea asta?! Ei bine, colagenul ne scapă de grija asta. În stratul dermic sunt glande sebacee. Glandele sebacee sunt fixate de partea superioară a fiecărui folicul de păr. Funcția lor este de a ajuta la păstrarea hidratatării prin secreția de sebum. Este o grăsime menită să lubrifieze firele de păr. Sebumul este apoi depus pe piele. Și tocmai această „haină” conferă strălucirea visată.

Însa cel mai important lucru este echilibrul. Producția excesivă de sebum poate conduce la căderea excesivă a părului. Pe de altă parte, producția redusă de sebum usucă părul, îl face casant și lipsit de fermitate. Or, colagenul menține acest echilibru. Asadar, colagenul este un ingredient minune, oferind beneficii substanțiale podoabei capilare.

 

Sursa foto: Shutterstock