Pentru persoanele care doresc să prepare  o delicioasă tocăniță din carne de pui, savuroasă și ușoară, potrivită în orice anotimp, atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină, și nu au o rețetă după care să se ghideze, aceasta va fi prezentată în rândurile următoare.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara tocănița de pui ardelenească?

Tocănița de pui ardelenească are un renume în rândul gurmanzilor din întreaga țară, nu numai celor care provin din această zonă. Pentru a prepara tocănița de pui, este nevoie de un pui întreg La Provincia, de un pahar de 150 ml de ulei, de 600 de grame de suc de roșii sau de 1 kilogram de roșii proaspete stoarse, de trei morcovi mari și 4 ardei kapia.

De asemenea, din lista ingredientelor nu poate lipsi usturoiul, care dă gust preparatului, fiind necesari 6 căței de usturoi, 3 cepe de mărime medie, un fir de praz, o legătură de mărar și o legătură de pătrunjel sau de frunze de țelină, sare și piper după gust.

Etapele pe care trebuie să le respecți pentru a prepara tocăniță de pui ardelenească

  • Pregătește ingredientele;

În primul rând, se pregătesc ingredientele. Se spală și se toacă mărunt verdeața, se taie prazul și cățeii de usturoi și se curăță și se toacă mărunt cepele. Morcovii se curăță, se spală și se dau pe răzătoare. Ardeii kapia se spală și se taie cubulețe.

Puiul La Provincia se taie în bucăți – pulpe, aripioare, spatele și pieptul secționate în câte 4 bucăți.

  •  Prăjește ingredientele;
  • Se condimentează fiecare bucată de pui în parte, spălată ulterior cu sare și piper. Se prăjește puiul într-o tigaie înaltă cu ulei, pe fiecare parte. Se prăjesc legumele în uleiul în care a fost încinsă carnea de pui timp de 15 minute;
  •  Termină prepararea tocăniței.

La final se adaugă sucul de roșii, se condimentează cu sare, piper, mărar și pătrunjel. Se adaugă carnea de pui și se mai lasă în cuptor vreme de 20 de minute.

Este tocănița de pui potrivită în dieta cardiacilor?

Cu siguranță tocănița de pui este potrivită și în dieta cardiacilor pentru că este ușoară și conține numai ingrediente proaspete și cu un conținut scăzut de calorii.

Pentru a respecta această dietă, cardiacii trebuie să aleagă carnea de pui și pește fără piele, să le pregătească fără a adăuga prea multe grăsimi saturate și să elimine din alimentație pe cât posibil sarea și zahărul în exces.