Ai la îndemână o mulțime de tipuri de mixuri de legume pe care să le încerci în diverse preparate!

  1. Legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi 

Poate cel mai simplu mod de a prepara legumele mexicane este la tigaie, trase în unt și usturoi. În timp ce untul va conferi legumelor o textură moale, usturoiul va adăuga savoarea de care au nevoie, ele fiind considerate de regulă ca având un gust destul de fad. Trebuie să știi încă de la început că legumele nu trebuie decongelate înainte de gătire, deci vei avea nevoie de maxim 10 minute pentru ca masa ta să fie gata. Într-o tigaie, adaugă untul (aproximativ 25 de grame pentru o pungă de 400-500 de g de legume), peste care pune usturoiul tăiat mărunt. Călește-l la foc mic, pentru a nu se arde. Adaugă mai apoi legumele, un praf de sare și puțină apă caldă (100 de ml sunt suficienți). Setează flacăra la putere medie, pune capacul și înăbușe legumele pentru circa 5 minute. La final, dacă îți dorești ca zeama să scadă, îndepărtează capacul și mai lasă mixul mexican pe foc pentru încă 5 minute. Servește preparatul cu câteva picături de sos tabasco!

  1. Omletă cu legume mexicane 

Îți dorești să te bucuri de un mic dejun rapid, sățios și sănătos? Încearcă omleta cu legume mexicane. Și pentru această rețetă vei avea nevoie de un cub de unt, dar la fel de bine poți folosi și câțiva stropi de ulei în schimb. Pune mai apoi legumele în tigaie, condimentează-le cu sare și piper după gust, iar atunci când aroma acestora începe să se simtă și să-ți ademenească papilele gustative, adaugă ouăle. Folosind o spatulă, amestecă ouăle și legumele. La final, presară pătrunjel proaspăt tocat și bucură-te de masă!

  1. Legume mexicane cu orez 

Dacă ești vegan, îți prezentăm în continuare o rețetă care va fi cu siguranță pe placul tău (mai ales că este și simplu de pregătit!): legume mexicane cu orez. Pe lista de ingrediente necesare se numără, pe lângă cele două deja menționate în titlu și o ceapă mare, puțin vin alb, dar și apă. Începe prin a căli ceapa, după care adaugă orezul (aproximativ 200 de grame) și amestecă. Dacă ai la îndemână și vin alb, poți adăuga o cantitate mică, completând cu apă. Când orezul s-a înmuiat, pune în tigaie și legumele mexicane și amestecă. Ca idee de servire poți presăra direct în farfurie mozarella vegană (sau cașcaval, dacă nu urmezi o dietă vegetariană). 

  1. Mix de legume cu somon file 

O rețetă foarte sănătoasă și sățioasă în același timp este cea de somon file cu mix de legume. O poți încerca dacă ești curios să experimentezi acest mix de arome, dar la fel de mult îți va plăcea și dacă îți dorești o masă care să-ți redea energia după antrenament. Primul pas este să speli foarte bine peștele, iar mai apoi să-l pregătești pe grătar. Dacă ai o friteuză cu aer o poți folosi, iar fileul va fi gata în aproximativ 10-15 minute (timpul de gătire depinde și de grosimea fileului). Între timp, trage legumele la tigaie cu puțin unt, asezonându-le cu sare și piper. 

Îți dorim poftă bună!

Sursa foto: shutterstock.com