„Galbenă gutuie/Dulce-amăruie”… Știi frumosul cântec, nu-i așa? Dacă și tu în fredonezi, dar găseși că că sunt prea înecăcioase sau prea puțin dulci, încearcă să te bucuri de toate beneficiile gutuii preparând-o la cuptor. Gutuia coaptă este delicioasă și deloc complicată.

Ingrediente pentru gutuie coaptă:

6 gutui frumoase

3 linguri de zahăr

Mod de preparare gutuie coaptă:

  1. Se spală gutuile, se scobesc în mijloc și se umplu cu zahăr. Se pun într-o formă, se adaugă 2-3 linguri de apă și se dau la cuptor la foc potrivit.
  2. Când zahărul s-a topit, se umplu din nou gutuile cu zahăr.
  3. Se țin până sunt coapte. Se servesc în formă, după ce s-au răcorit un pic.

Sfat: Înainte de servire, pe puteți unge cu un pic de miere și orna, după gust cu scorțișoară și miez de nucă sfărâmat.

Prepară și: Dulceața de gutui. 3 rețete delicioase

Citește și: Când se culeg și cum se păstrează gutuile