Zâmbetele din pozele copilăriei

Da, ai citit bine. Urmărește cu atenție toate pozele din copilăria și adolescența soțului tău. Cu cât are mai multe, cu atât mai bine. Un studiu realizat în Canada arată că băieții care zâmbesc mult în copilărie când li se face poză sunt mai puțin predispuși să aibă relații de cuplu tensionate și să ajungă să ceară divorțul.

Studiul canadian, care a avut loc în cadrul unui liceu, a arătat că niciunul dintre băieții care zâmbeau sincer și larg în albumul școlii nu era divorțat. În schimb, unul din patru băieți care stăteau mai degrabă încruntați și serioși la poze era deja divorțat la vârsta de 40 de ani.

Zâmbetele sincere din pozele copilăriei arată că băieții respectivi au fost crescuți într-o familie unită și apreciază foarte mult dragostea părinților, se simțeau ocrotiți și apărați de tații lor. Acești copii vor deveni la rândul lor părinți responsabili care nu se vor gândi la divorț decât în situații extreme.

Tonul vocii. Intonația ridicată dă de gândit

Psihologii spun că emoțiile și sentimentele pe care le nutrim față de celălalt în căsnicie se reflectă imediat în modul în care vorbim cu el. Dacă soțul tău folosește un ton iritat, ușor tensionat, nervos chiar și în momentele în care nu are de ce să fie supărat, atunci tonul vocii lui îți arată că nu este deloc mulțumit de viața voastră împreună.

Caută imediat cauza iritării și nervozității lui continue și discutați deschis. Dacă emoțiile negative se adună, curând vor începe și discuțiile prin care poate să ceară divorțul.

Atitudinea critică față de prietenii tăi

Dacă soțul tău are tot timpul ceva de criticat la prietenii tăi și mai ales la prietena ta cea mai bună, ar fi bine să te întrebi de ce. Analizează bine care sunt cauzele, ce îl deranjează. Tu și prietena ta cea mai bună sigur aveți multe lucruri în comun, iar dacă îl enervează diverse aspecte la ea, cu siguranță îl enervează și la tine, dar nu are curajul să ți-o spună în față.

Peste ani, lucrurile care îl enervează în tinerețe și par trecătoare s-ar putea să se adâncească și să apară diferențe mari între voi. Așa poate apărea și ideea de a recurge la divorț pentru că lui i se pare mai simplu să plece, decât să lupte pentru tine.