1. Un spaţiu luminos

Atunci când decizi care va fi camera în care bebeluşul tău îşi va petrece primele luni de viaţă, ar trebui să iei în considerare şi luminozitatea. O cameră însorită va fi, cu siguranţă, foarte plăcută, însă e bine să ai în vedere şi instalarea unor storuri sau a unor draperii, pentru momentele în care îţi doreşti ca micuţul tău să doarmă liniştit, nederanjat, de exemplu, de lumina stradală. De asemenea, obiectele de iluminat pentru această cameră ar trebui să ofere o lumină caldă şi nu prea puternică. Optează mai curând pentru veioze şi lămpi, care te vor ajuta să controlezi mai bine gradul de luminozitate din cameră.

  1. Siguranţă şi confort 

Pentru camera copilului poţi lua în considerarea instalarea unei mochete. Aceasta are mai multe avantaje, printre care: este un bun izolator termic şi fonic, asigură condiţii mai bune de igienă prin reducerea cantităţii de praf şi este mai sigur, dat fiind că poate preveni eventuale accidente. În plus, mocheta este durabilă şi uşor de curăţat şi întreţinut. Alege o mochetă în culori neutre, care sunt mai uşor de asortat cu piesele de mobilier pe care le vei cumpăra ulterior, dar şi cu orice fel de obiect de decor. 

  1. Culori calde

Chiar dacă ştii sau nu sexul bebelușului, specialiştii în amenajări interioare recomandă folosirea unor culori pastelate, calde. Bineînţeles, poţi decora pereţii cu diferite desene, făcute manual, dacă eşti talentată, sau autocolante cu personaje din desene animate sau din basme. Trebuie să ai în considerare că bebeluşul tău va petrece ore lungi privindu-le! Poţi alege, de asemenea, un tapet vesel, în culori calde, cu peisaje sau diferite motive florale sau geometrice. 

  1. Mobilier practic

Nu aglomera camera copilului cu prea multe obiecte de mobilier. Nici măcar nu vei avea nevoie de ele. Piesa cea mai importantă este, evident, pătuţul. Potrivit specialiştilor în psihologia copilului, acesta trebuie orientat astfel încât copilul să poată privi spre uşă, pentru a putea vedea cine intră în cameră. Pe lângă pătuţ, vei mai avea nevoie de un dulap de dimensiuni medii, pentru hainele şi accesoriile puiului tău şi de o  masă de înfăşat, preferabil cu sertare, astfel încât tu să ai la îndemână tot ce îţi trebuie. Desigur, poţi adăuga şi un fotoliu comod pentru adulţi, care îţi va fi util, de exemplu, când alăptezi, şi un coş de jucării. 

  1. Aspecte de igienă

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii seama, atunci când amenajezi camera copilului, sunt cele legate de igienă. Aplicarea unui strat proaspăt de var reîmprospătează şi igienizează, dar trebuie să ai în vedere şi alte detalii precum izolarea camerei, care poate deveni o problemă, dacă nu este făcută corespunzător. Prea multă umiditate, de exemplu, poate duce la probleme precum mucegaiul, care sunt deosebit de periculoase pentru un bebeluş, deci trebuie să te ocupi şi de izolarea termică. 

Aşadar, amenajarea camerei bebeluşului poate fi un proiect plăcut. Ţine cont de aspectele evocate mai sus şi micuţul tău de va bucura de un spaţiu cât se poate de plăcut, iar tu de unul practic, care corespunde necesităţilor unei proaspete mămici. 

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Tarkett