O cină acasă

Organizează o cină cu prietenele și roagă-le pe fiecare să prepare sau să cumpere un fel de mâncare. Este o modalitate de a economisi mult timp în bucătărie și este perfect pentru cei care nu știu să gătească sau care au o bucătărie foarte mică. Nu ai nevoie decât să încălzești unele mâncăruri și masa este gata. Această modalitate de petrecere a timpului poate fi și o ocazie de a descoperi preparate noi, fie ele retete de briose, paste, tarte sau fripturi. În acest caz, pentru că nu vei petrece mult timp gătind, te poți ocupa de aranjarea mesei, fără un decor prea complicat. Nu uita de vin sau prepară un  cocktail pe placul tuturor. Flori proaspete și muzica în surdină vor completa cu succes o cină între prietene.

Jocuri de societate

Scoate din dulap jocurile de societate, iar distracția va fi garantată. Puteți juca un joc nou în fiecare săptămână, pentru că există o mare varietate pe piață. Jocurile cu cărți, ca poker, tarotul, sau rummy sunt întotdeauna o oportunitate de a te distra împreună cu prietenii. Iar, dacă nu vă plac jocurile de societate, puteți alege oricând un joc video amuzant. Asigură-te că dispuneți de suficiente gustări – unele jocuri pot dura mai multe ore – și de băuturi.  Pentru că tendința de a ronțăi este mai accentuată în timpul unor astfel de activități, mizează mai degrabă pe gustări sănătoase. Alege fructe proaspete, nuci și semințe, legume crude cu sosuri lejere, ca cele de iaurt ori hummus, dovleac sau măr copt cu scorțișoară, floricele de porumb, ciocolată neagră etc. 

SPA acasă

Testați noi tipuri de manichiură sau noi coafuri. Faceți o mască sau încercați noi rețete de scrub, din ingrediente pe care le ai în frigider sau în cămară. De exemplu, ananasul este un fruct plin de enzime bune și poate fi folosit pentru un gomaj natural, la fel ca zațul de cafea, util contra celulitei. Avocado, fulgii de ovăz și castravetele pot sta la baza unor măști pentru ten, alături de miere și iaurt. Puteți încerca, de asemenea, masaje relaxante ori diverse posturi de yoga, dacă vreuna dintre voi urmează un curs. Nu uita de muzica relaxantă din fundal ori poate de o comedie ușoară pe care o puteți viziona în timp ce așteptați ca tratamentele să își facă efectul. Nu în ultimul rând, câteva gustări sănătoase, pe bază de legume și fructe, un ceai parfumat, o limonadă ori un pahar de vin bun pot aduce buna dispoziție.

În concluzie, nu ai nevoie de sume prea mari pentru a organiza o seară cool cu prietenele. Ceea ce contează la astfel de întâlniri este să vă distrați, să râdeți, să lăsați deoparte problemele zilnice, să vă relaxați și, mai ales, să fiți prezente, pentru amintiri memorabile. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro