O poveste de dragoste ca în filme. Așa poate fi descrisă relația dintre Joan Neininger și Ken Selway. Ei s-au cunoscut, în 1975, în orașul Gloucester. El a venit să caute mâncare în coșul de gunoi de la anticariatul în care lucra femeia. Văzându-l lui Joan i s-a făcut milă de el și a început să-i lase lângă tomberon în fiecare zi mâncare. Cei doi s-au împrietenit și i-a povestit soțului ei de atunci, Norman, despre el, și au decis împreună să-l invite la ei acasă ca să poată să se bucure și de o masă caldă și o baie.  Soțul ei s-a împrietenit și el repede cu Ken, și îi făcea plăcere să-l aibă la masă tot mai des și îl trata ca pe un frate.

profimedia-0485274013SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

S-au regăsit la un azil de bătrâni

Câțiva ani mai târziu, Norman a murit și Joan a fost dusă de copiii ei la un azil, Hanover Court, din Cinderford, Gloucesstershire, unde fusese internat și Ken, din mila comunității ca să nu mai fie nevoit să stea pe străzi. Cei doi s-au recunoscut și și-au continuat prietenia, iar după o perioadă bătrânul cerșetor și-a făcut curaj și i-a spus că s-a îndrăgostit de ea , în urmă cu 40 de ani, dar îl respecta foarte mult pe soțul ei și a preferat să se distanțeze de ei. Impresionată, femeia a recunoscut că nici ei nu i-a fost indiferent și cei doi au decis să se căsătorească. Ei s-au îmbrăcat frumos și au mers la primărie, unde au spus „Da”, în fața prieteniilor și a familieîn februarie 2017i,  iar apoi au avut o petrecere organizată la azil.

„Dragostea are puteri nebănuite şi nu ţine cont de vârstă. Când l-am văzut căutând prin gunoi de lângă anticariatul meu din Gloucester, nu mi-am închipuit nici un minut că așa ceva ceva. Deși trăia pe străzi, am știut imediat că este un bărbat iubitor și un suflet frumos”, a declarat Joan.

Însă, din păcate, după doar doi ani de căsătorie, Ken s-a stins din viață. Bărbatul a murit, la spital, la 92 de ani, de pneumonie, în noiembrie 2019, iar soția lui a mărturisit că îi vor lipsi foarte mult râsetele lui, compania lui și simțul umorului.

O să-mi lipsească enorm. Când l-am întâlnit prima dată, nu mi-am închipuit niciodată că am putea fi împreună, așa cum am fost. Într-un fel, am avut parte de sfârșitul nostru fericit. L-am iubit. A fost un om iubitor și eram perfecți unul pentru celălalt. Îmi va lipsi compania lui, dar mai ales râsul”, a spus femeia, în vârstă de 93 de ani.

Povestea de viață a lui Ken și a lui Joan a făcut furori pe internet, iar presa din Marea Britanie i-au poreclit „Adevărații Doamna și vagabondul”(n.r.- Lady and the Tramp), cu referire la celebrul desen animat, în care „Lady”, o cățelușă din rasa cocker spaniel auriu, se îndrăgostește de un câine vagabond, Tramp.

Foto: Profimedia

Citește și: