Stațiunile balneoclimaterice nu sunt doar pentru vârsta a treia. Poți petrece weekend-ul de Ziua Îndrăgostiților într-un cadru natural de excepție. Astfel, vă bucurați de plimbări în natură, dar și de relaxare la spa. Ați putea alege stațiunea Herculane sau Băile Govora. Află care sunt opțiunile de petrecere a timpului în aceste stațiuni.

Citește și: Filme de Valentine’s Day pe care să le vezi împreună cu iubitul tău

Idei inedite pentru weekend-ul de Ziua Îndrăgostiților

Fie că alegi să sărbătorești iubirea de Valentine`s Day, fie de Dragobete…Fii original anul acesta! Surprinde-ți partenerul într-un mod inedit. Evadează din intimitatea casei, în care ai petrecut mai mult timp decât oricând și alege o vacanță într-un loc magic. Bucurați-vă împreună de aer curat, de ape cu efect relaxant, de plimbări în natură, cu peisaje parcă desprinse din povești. Iubirea nu are nevoie de multe, iubirea are nevoie de frumos!

Drumeții în zona Herculane

Peisajele de la Herculane, traseele montane la Cheile Feregari, Grota Haiducilor merită cu adevărat de luat în calcul. De asemenea, puteți alege să testați tiroliana de la Băile Herculane, o experiență extremă între două masive montane la 20 de metri înălțime deasupra apelor Cernei.

Dacă iubiți aventura, Grota cu aburi este locul potrivit, un loc presărat cu serpentine, o potecă pentru drumeții și coborâre abruptă. Puteți alege, de asemenea, un traseu care pornește de la Podul Gura Văii Vânturătoarea și vă poartă pașii spre culmi.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Ziua Îndrăgostiților. Cum să îi spui ”Te iubesc!” de Valentine´s Day

Weekend-ul de Ziua Îndrăgostiților: Plimbare romantică pe Dunăre

Nu trebuie să ratați o plimbare romantică cu vaporașul pe Cazanele Dunării – un loc în care istoria se îmbină cu natura sălbatică. O croazieră pe Dunăre este cel mai bun mod de a face cunoștință cu numeroase atracții turistice nemaiîntâlnite: Cazanele Mari, Statuia lui Decebal și Mânăstirea de sub ape.

Weekend-ul de Ziua Îndrăgostiților la Govora

Băile Govora îți oferă toate ingredientele necesare pentru cel mai romantic sejur și bonus: o cură de sănătate. Cu peste o sută de ani în urmă, stațiunea Băile Govora era locul cu cel mai curat aer din Europa, iar oamenii veneau aici să își trateze afecțiuni respiratorii, boli de piele și reumatism.

La o altitudine de 330 – 380 m, într-o zonă de un farmec deosebit, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm, ce se întind pe o suprafață de 370 ha, poți experimenta combinația ideală pentru trup și suflet: un aer special, puternic ozonat și ape pure minerale.

Sursa foto: Ziua Îndrăgostiților poate duce la despărțire. Explicația psihologului

Relaxare în weekend-ul de Ziua Îndrăgostiților

Băile Govora, una din cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în ape iodurate şi bromurate de origine organică, cotate la același nivel cu cele mai renumite ape minerale sulfuroase cunoscute în Europa, din stațiuni ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Nu ezita să profiți de cea mai mare varietate de ape terapeutice din România! Acestea ameliorează și vindecă afecțiuni din zona ORL precum inflamaţii, rinite alergice, rinite atrofice-ozena, rinosinuzite, faringoamigdalite, laringite, micoze orofaringiene, otite și altele.

La unul dintre resorturile balneoclimaterice din zonă poți opta pentru un masaj aromatic de relaxare, perfect pentru începutul unei seri romantice. Masajul cu nămol sapropelic este combinația ideală între masajul de relaxare cu beneficiile  nămolului asupra întregului organism. Efectele sunt vizibile după prima ședință, prin hidratare și detoxifiere cutanată, exfoliere prin cristalele de sare, activarea circulației, pielea devenind catifelată, regenerată, strălucitoare.

  • Vezi cele mai interesante locuri de vizitat in Franta!
  • Sursa foto: 123rf.com