Dacă vrei, totuşi, să te bucuri de un concediu plăcut, dar fără să cheltui prea mulţi bani, iată câteva idei care te pot ajuta: 

Bugetul la control

Vacanţa înseamnă, înainte de orice, relaxare, dar şi posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia sau cu prietenii, iar pentru asta nu ai nevoie de un buget extravagant. Înainte de a lua o decizie cu privire la locul sau activităţile pe care vrei să le faci în vacanţă, gândeşte-te cu atenţie la bugetul pe care vrei să-l aloci concediului, dar, şi la ce te face cu adevărat să te simţi bine. Este posibil să nu îţi permiţi să faci cumpărături, dar, dacă scopul este să te relaxezi să să te reconectezi cu cei dragi, poţi face asta fără să cheltui prea mult. Orice ai alege, defineşte-ţi un buget şi încearcă să îţi menţii cheltuielile în această limită. 

Vacanţă la cort sau rulotă

A venit momentul să încerci ceea ce pentru tine ar putea să însemne o experienţă cu totul inedită: o vacanţă la cort sau cu rulota. Financiar, se poate dovedi mult mai rentabil, mai ales dacă pleci împreună cu familia sau cu prietenii. Anul acesta, o astfel de vacanţă s-a dovedit soluţia ideală pentru multe persoane care şi-au dorit să scape de aglomeraţia marilor oraşe şi să se bucure de concediu fără grija restricţiilor impuse în hoteluri. Dacă îţi faci o documentare atentă dinainte, poţi găsi locuri de camping foarte plăcute, care să îţi asigure toate facilităţile şi să te bucuri de un concediu relaxant.

Închiriază un apartament

Închirierea unui apartament pentru concediu este, de mai mulţi ani, o soluţie rentabilă pentru cei care nu vor să cheltuie foarte mult pe cazare. Din nou, este o soluţie rentabilă, dacă preţul se împarte la mai multe persoane. Pe de altă parte, poate avea şi alte beneficii pe plan financiar. Dacă alegi un apartament cu o bucătărie bine dotată, poţi economisi mai mulţi bani, pe care i-ai fi dat pe mâncare. De exemplu, un blender, un cuptor cu microunde sau un aparat de făcut sandvişuri te pot ajuta să pregăteşti uşor micul dejun. 

Renunţă la prânzul în oraş

Dacă, în acest concediu, vrei să explorezi pe îndelete oraşe noi, dar nu vrei să cheltui prea mulţi bani cu mesele în oraş, poţi alege să îţi faci cumpărăturile la supermarket şi să mănânci în camera de hotel, în rulotă sau în bucătăria unui apartament închiriat. Ca să eviţi să te întorci din plimbare la locuinţa ta temporară doar pentru masă, ai grijă să ai mereu la tine câteva gustări. Pentru o masă mai consistentă, poţi opta pentru sandvisuri cu preparare rapida sau salate reci la caserolă.

Mijloace de transport alternativ

O manieră facilă de a economisi nişte bani, dar şi de a te distra pe cinste este să foloseşti bicicleta sau trotineta, pentru a explora oraşul în care îţi petreci vacanţa. Nu numai că este o soluţie mai prietenoasă cu mediul, dar, îţi va oferi posibilitatea de a-ţi face propriul tău traseu, cu opririle pe care tu le doreşti şi, de asemenea, vei putea descoperi mult mai multe locuri frumoase și mai puțin populare. 

Într-un an cu multe provocări pentru cei mai mulţi dintre noi, marcat de lipsa de predictibilitate, este important să te întorci la adevărurile simple şi să îţi aminteşti că, pentru a te relaxa şi a te bucura de timp alături de cei dragi, nu ai nevoie de sume exorbitante. 

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar reaalizat in colaborare cu elefant.ro