Atunci când te gândești la machiaj pui mult accent pe produsele pe care le cumperi și anume fond de ten, farduri, mascara și rujuri. Însă, de cele mai multe ori contează și instrumentele cu care le aplici pentru a avea parte de excelență. 

Pensulele de machiaj profesionale joacă un rol mai important decât poți să îți închipui și odată ce le-ai folosit o primă dată, nu te vei mai întoarce la ce foloseai înainte. Fie că lucrezi într-un salon sau make-up-ul este o pasiune de-a ta și îl faci pentru tine sau prietenele tale, trebuie neapărat să folosești produse profesionale pentru a fi cu adevărat mulțumită de rezultat.

Pensule de machiaj pe care să le ai în trusă

Machiajul este o artă și are nevoie de cele mai bune instrumente pentru a fi una desăvârșită. Pensulele pentru machiaj nu sunt doar pentru farduri, ci mult mai diverse.

Pensule pentru fond de ten

Pensulele pentru fondul de ten sunt de obicei de două feluri: în unghi drept sau cu forma rotunjită. Ele sunt perfecte pentru fondul de ten de tip cremă sau lichid. Fiind dense și plate, vor asigura o acoperire perfectă a pielii și a imperfecțiunilor pentru a conferi un look natural.

Pensule pentru contur

Știi formele acelea perfecte ale fețelor celor care ajung la televizor sau în reviste? Ei bine, nu totul ține doar de trăsăturile naturale, ci multe dintre ele sunt ”ajutate” de aceste pensule cu ajutorul cărora se realizează forma dorită sau cea care se potrivește cel mai bine cu fiecare.

Pensule anticearcăn

Cearcănele sunt unele dintre cele mai vizibile imperfecțiuni ale feței, care nu apar neapărat natural, ca ridurile odată cu trecerea timpului. Tocmai de aceea vrem să le ascundem cât mai bine posibil. Iar pentru a face acest lucru trebuie să folosim pensule speciale pentru a aplica fardul anticearcăn cu cea mai mare precizie.

Pensule pentru fardul de pleoape

Poate printre primele pensule de machiaj pe care ți le cumperi sunt cele pentru fardul de pleoape. Acest lucru le face și cele mai cunoscute și mai des întâlnite. Mai ales din acest motiv merită să investești pe termen lung în unele profesionale și să nu le schimbi mereu pentru că s-au stricat mai repede decât trebuia.

Pensule pentru ruj

Da și rujul se aplică cu ajutorul pensulelor special create pentru acesta. Precizia este mult mai mare, mai ales dacă ne referim la un ruj lichid, care poate să curgă tare în momentul în care este aplicat și chiar și după aplicare. Pensulele pentru ruj te vor ajuta să scapi de asemenea inconveniente și să ai rezultate peste așteptări.

Îngrijirea pensulelor

Poți să crești durata de viață a pensulelor pentru machiaj dacă le îngrijești așa cum trebuie. Iată câțiva pași pe care să îi urmezi pentru a profita cât mai mult timp de acestea.

Pentru o curățare ca la carte există spray-uri special create pentru acest tip de pensule. Odată ce le-ai achiziționat, pulverizează de la distanță substanța pe perie și apoi fă următorii pași:

  • udă firele de păr cu apă călduță – ai mare grijă însă ca aceasta să nu ajungă mai jos de partea de metal cu care acestea sunt prinse laolaltă;
  • pune puțin săpun în palmă și plimbă peria peste el până face puțină spumă;
  • clătește abundent cu apă caldă – însă tot cu atenție până unde ajunge aceasta;
  • scutură pensulele pentru a elimina apa, iar mai apoi, până la uscarea completă, așează-le pe un șervețel uscat, însă neapărat în poziția orizontală, pentru că astfel te vei asigura că apa nu ajunge unde nu trebuie.

Îngrijirea corespunzătoare a pensulelor de machiaj nu doar că le mărește durata de viață, ci te apără pe tine, prietenele sau clientele tale de diverse probleme care ar putea apărea de la faptul că acestea au fost folosite mult prea mult timp înainte de a fi igienizate.

”Înarmează-te” cu cele mai bune ustensile pentru machiaj și nu vei regreta nicio clipă această decizie!

Credite foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Xpertbeauty.ro