În general, femeile sunt împărțite în două mari categorii când vine vorba de capitolul îngrijire. Cele care își construiesc, din timp, o rutină special dedicată nevoilor tenului, sau, din contră, unele femei caută diverse metode de estompare a ridurilor, după ce semnele devin mai vizibile. Pentru că este mai bine să previi cauza decât să tratezi efectul, îți recomandăm patru ingrediente benefice pentru sănătatea tenului. 

Acidul hialuronic

Cunoscut sub denumirea generică HA, acidul hialuronic reprezintă un carbohidrat, care se regăsește în mod natural în organism. În timp, volumul de HA scade vertiginos din epidermă, ceea ce atrage după sine uscarea pielii și apariția ridurilor. Întrucât poate reține de 100 de ori propriul volum de apă, putem asemăna acest ingredient cu un burete imaginar, care strânge cantitatea de apă necesară pentru un aspect îngrijit. În fiecare dimineață și seară, după ce tenul a fost spălat cu un produs de curățare, folosește o crema antirid potrivită vârstei. 

Coenzima Q10

Asemenea HA, coenzima Q10 se regăsește în corpul uman, însă nivel său scade odată cu trecerea timpului. Cu proprietăți antioxidante și curative, acest ingredient este folosit de celule pentru multiplicare. Cu alte cuvinte, coenzima Q10 este “responsabilă” de elasticitatea crescută a pielii, aspectul neted și luminos al tenului, precum și diminuarea ridurilor de expresie. Astfel, combate îmbătrânirea prematură aplicând un ser îmbogățit cu acest antioxidant, o cremă de zi hrănitoare sau un tratament intens de noapte. 

Retinol

Perceput asemenea unui elixir al tinereții, retinolul a devenit repede cunoscut în rândul pasionaților de beauty și wellness, datorită efectelor sale inedite în tratarea acneei, estomparea semnelor lăsate de coșuri, reducerea petelor pigmentare și a ridurilor încăpățânate. Cum se folosește corect acest ingredient? Un derivat al vitaminei A, retinolul face parte din familia retinoizilor, un grup de vitamine liposolubile. Pentru că o concentrație mare de retinol poate dăuna tenului, cauzând iritații sau descuamare, specialiștii recomandă să construiești treptat toleranța pielii cu produsul. Pentru început, include ingredientul de două ori pe săptămână, iar, în funcție de rezultate, sporește aplicările la trei sau patru ori. 

Vitamina C

Disponibilă sub formă de creme, fiole sau serumuri, vitamina C accelerează producția de colagen și elastină, limitează efectele negative ale radicalilor liberi, oferă luminozitate și limitează apariția petelor pigmentare. Poți intensifica beneficiile vitaminei C, prin folosirea unei creme cu protecție solară, de fiecare dată când folosești un produs cu vitamina C. În ceea ce privește folosirea acestuia, poate fi utilizat atât ca parte a rutinei de seară ori dimineață, cât timp nu este combinat cu acizi. 

Chiar dacă nu putem opri trecerea timpului, avem posibilitatea de a șterge efectele sale de pe chip. Alege produsele în funcție de particularitățile și nevoile tenului tău, pentru a te bucura de o piele fermă și luminoasă, indiferent de vârstă! 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro