CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este momentul să schimbi ceva în rutina ta de îngrijire a feței, și anume să înlocuiești crema de ten ușoară cu una hidratantă, cu un conținut mai mare de uleiuri. Dacă nu vrei să apelezi la produse din magazine, care conțin adesea diverși aditivi și conservanți, iată câteva creme pe care le poți prepara ușor chiar tu, din ingrediente simple și care îți vor hrăni tenul.

Cremă de față pe care le poți face în casă – cu ulei de cocos

Ai nevoie de 2 lingurițe ulei de cocos, o linguriță miere, o linguriță ulei de măsline și un gălbenuș. Amesteci toate ingredientele până rezultă o cremă pe care o torni într-un recipient cu capac. Se păstrează la frigider.

Cum o aplici: seara, înainte de culcare, pe tenul curat, masează bine o cantitate de cremă până intră în piele. După o săptămână de utilizare, vei observa că tenul este mai hidratat și mai catifelat.

Cremă de față pe care le poți face în casă – cu aloe vera

Ingredientele necesare sunt: 2 linguri gel de aloe vera, o jumătate linguriță glicerină vegetală, 2-3 picături ulei de jojoba, 5-6 picături ulei esențial de lavandă. Toate acestea se amestecă bine, apoi se pune compoziția obținută într-un borcan cu capac care se închide etanș.

Cum o aplici: dimineața și seara, după ce te-ai demachiat, masează ușor pe față puțină cremă. Aceasta va hidrata și va crea o peliculă protectoare pe suprafața pielii.

Cremă cu iaurt și vitamina E

Amestecă 3 lingurițe iaurt, o linguriță miere, o linguriță suc de lămâie și 4 capsule de vitamina E. Depozitează crema într-un borcănel cu capac, la frigider, și utilizeaz-o maximum 3-4 zile din momentul în care a fost preparată, fiindcă este perisabilă.

Cum o aplici: masează ușor pe ten, așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Este un preparat benefic pentru pielea sensibilă și iritată, hidratează și catifelează.

Cremă cu măr

Ai nevoie de 3-4 mere și 2-3 linguri ulei de măsline. Pasează într-un blender merele curățate de coajă. Pune piureul rezultat, împreună cu 2 linguri ulei de măsline, într-un vas, pe foc. Amestecă până obții o cremă. Dă deoparte și mai adaugă puțin ulei de măsline. După ce s-a răcit, transferă într-un recipient cu capac și păstrează la rece până la maximum 5 zile.

Cum o aplici: folosește crema seara, după ce ai curățat bine tenul. Hidratează și oferă un aspect proaspăt pielii.

Cremă cu 3 uleiuri

Iată ce îți trebuie: câte 3 linguri ulei de avocado, de migdale și de caise, 2-3 linguri apă de trandafiri, 3 linguri ceară de albine. Pune într-un vas, la foc mic, uleiurile și ceara, până se topește ceara. Apoi dă deoparte, adaugă apa de trandafiri și amestecă bine până ce se răcorește compoziția. Toarnă într-un vas și păstrează la frigider.

Cum o aplici: întinde o cantitate mică pe față și masează delicat până se absoarbe. Are rol hidratant, nutritiv și regenerator.

REȚINE! Cremele pregătite în casă, deoarece conțin ingrediente naturale, nu pot fi păstrate o perioadă îndelungată. Ele se depozitează în recipiente închise etanș, apoi se pun în locuri întunecoase și reci, nu în baie sau în bucătărie.

Citește și: Cum îngrijești părul creț