Părul tău poate fi considerat un teren de joacă, fiindcă îl poți vopsi în culori și combinații de nuanțe diverse în acest an. Stiliștii vin cu propuneri îndrăznețe, îndemnându-ne, pe ton glumeț, să ne schimbăm nuanța podoabei capilare așa cum ne schimbăm hainele, dar să ne asigurăm că vom folosi produsele potrivite, astfel încât să prevenim deteriorarea părului. Să încercăm, deci, culori calde, vibrante sau reci și dramatice, fără să uităm regula de bază din domeniul frumuseții, și anume că nu există nicio regulă. Blond caramel, blond cenușiu, argintiu, ciocolatiu-scorțișoară, roșcat intens, maro-trandafiriu sau fermecătorul blorange te așteaptă să le descoperi.

Blond caramel

Sexy girl licking lollipop. Satisfied woman with candy. Sweet life and confectionery. Beautiful female with fashion hairstyle

Un compromis între blond și șaten, care ți se potrivește perfect dacă ai pielea mai închisă la culoare. Te ajută să îți reîmprospătezi stilul și să îi oferi podoabei tale capilare, indiferent de anotimp, acea amprentă de vară. Este indicat să apelezi la un profesionist pentru a obține această nuanță, în cazul în care părul tău are tonuri mai închise, deoarece acasă va fi mai dificil să îl decolorezi și să obții reflexele de caramel. Fiind o culoare delicată, nu se pretează în general tunsorilor scurte, cu păr drept. Pentru a pune în valoare blondul caramel, buclele, onduleurile și coafurile în scări sunt cele mai potrivite.

Maro trandafiriu

Beautiful model girl with long blowing hair in spring garden

Este o combinație de maro clasic și roz jucăuș – ca și cum căpșunele înmuiate în ciocolată au devenit o culoare a părului. Vine în mai multe versiuni și va exista cu siguranță una care se va potrivi gustului și stilului tău. Cu tonuri de vin roșu intens, bronz ori chihlimbar cu note de roz, această culoare îți va lumina și înveseli chipul. Are totuși un inconvenient: odată aplicată pe păr, va fi nevoie să investești timp și efort pentru a o menține – un șampon special pentru păr colorat, un balsam intens hidratant și reîmprospătarea culorii destul de des.

Argintiu

Portrait of a beautiful young blonde woman with makeup and a beautiful hair-do by the decorated stylish bijouterie

O culoare sofisticată, dramatică și îndrăzneață, care se poartă în special în timpul sezonului de iarnă, deoarece tonurile argintii, strălucitoare se potrivesc cu vremea rece. Presupune o schimbare radicală, dar dacă nu ai suficient curaj pentru a o face, roagă-ți stilistul să adauge măcar o notă de platină șuvițelor de păr care încadrează fața, pentru a oferi profunzime și dimensiune părului tău. Necesită o întreținere specială, iar pentru rezultate de lungă durată trebuie să faci vizite frecvente la salon.

Ciocolatiu-scorțișoară

Beautiful girl with long wavy hair . Brunette model with curly hairstyle

Dacă preferi tonurile naturale, calde de șaten, atunci te poți orienta către culoarea batoanelor de scorțișoară, care este una dintre preferatele stiliștilor în acest an. Este perfectă pentru un ten luminos, cu subtonuri de piersică. Înviorează părul degradat din cauza decolorărilor repetate, cu aspect uscat, conferindu-i un aspect sănătos și strălucire datorită pigmenților aurii. Se potrivește atât persoanelor tinere, dar și acelora care vor să aibă un aspect modern, fresh. O nuanță caldă, fermecătoare, care se asortează de minune cu piese vestimentare și cu un machiaj în nuanțe autumnale.

Blorange

Woman with bright dyed hair on yellow background, back view

Face furori, în materie de culori de păr, printre starurile de la Hollywood și pe Instagram. Nici blond, nici roșcat, este o variantă de blond rose, cu subtonuri aurii și portocalii, care complimentează orice fizionomie. Reprezintă alegerea ideală pentru un look modern, casual sau formal. Stiliștii au numit-o nuanța perfectă pentru reprezentantele sexului frumos care au trecut de 40 de ani, fiindcă întinerește chipul și estompează imperfecțiunile tenului. Părul vopsit blorange trebuie îngrijit cu filtre UV și antioxidanți, iar pentru ca pigmentul să se mențină, este indicat să folosești un balsam special.

Citește și: Tendințele anului 2022 în machiaj

xCum îngrijești părul creț