Invazia din Ucraina nu are efectul pe care Putin îl aștepta, iar acest lucru l-a scos din minți și i-a dat toate planurile peste cap. Potrivit NBC News, acesta are crize necontrolate de furie și își descarcă nervii asupra oamenilor din cercul său apropiat din cauza stadiului în care se află campania sa militară.

Mai mult,reprezentanții agențiilor de securitate nu vin deloc cu vești bune. Ei sunt de părere că Vladimir Putin este din ce în ce mai nemulțumit de felul în care arată invazia sa din Ucraina și ar putea considera că singura sa opțiune este dublarea violențelor.

„Vorbim despre cineva care în mod clar a fost prins cu garda jos de dimensiunea rezistenței ucrainene”, a declarat la MSNBC, senatorul Mark Warner, președintele Comisiei pentru Informații, fiind convins că Putin nu se aștepta deloc ca Ucraina să reziste atâtea zile.

„El s-a izolat singur. Nu prea stă foarte mult la Kremlin. Are din ce în ce mai puține informații, iar acestea provin de la lingușitori. Îmi fac griji că a fost pus la colț”, a mai declarat Warner.

Potrivit NBC News, agențiile de informații occidentale au o foarte bună vizibilitate acum și îi urmăresc îndeaproape mișcările lui Putin, pentru orice schimbare semnificativă de comportament, potrivit mai multor oficiali.


Mai mult, patru oficiali americani au declarat că nu există informații care să spună că acesta este instabil din punct de vedere mintal, dar au afirmat că afișează un comportament diferit față de cel din trecut. Statele Unite au informații solide potrivit cărora Putin este frustrat și își îndreaptă ieșirile furioase necontrolate către persoane din cercul său restrâns, din cauza stadiului campaniei militare, dar și a opoziției la nivel mondial față de acțiunile sale. Acest lucru este neobișnuit, spun aceștia, pentru că Putin, un fost ofițer de informații, își ține de obicei emoțiile sub control.

„El nu mai este același dictator cu sânge rece și cu ochii limpezi care era în 2008”, a declarat fostul director al CIA, John Brennan.

De asemenea, un diplomat occidental a declarat și el că Putin pare să fie din ce în ce mai izolat și mai prost informat.

„Principala preocupare este informația pe care o primește și cât de izolat este. Izolarea este o problemă foarte mare. Nu credem că el are o înțelegere realistă a ceea ce se întâmplă”, a declarat diplomatul.

“The main concern is the information he’s getting and how isolated he is. The isolation is a really big concern,” the diplomat said. “We don’t believe he has a realistic understanding of what’s going on.”

Sen. Marco Rubio, R-Fla., the ranking member of the Intelligence Committee, said on Twitter that “the old Putin was a cold blooded but calculating killer. This new Putin is even more dangerous.”

Senatorul Marco Rubio, membru al Comisiei pentru Informații, susține că purtatea lui Putin ar trebui să alarmeze pe toată lumea. El e de părere că „vechiul Putin era un ucigaș cu sânge rece, dar calculat. Acest nou Putin este și mai periculos”.

„Pericol”, a scris Rubio pe Twitter. „Legitimitatea lui Putin s-a construit pe imaginea de lider puternic care a readus Rusia la statutul de superputere după dezastrele din anii ’90. Acum, economia este în dezastru iar armata este umilită și singurele sale instrumente pentru a restabili echilibrul de putere cu Occidentul sunt ciberneticele și armele nucleare”, a spus Rubio, în timp ce și alți oficiali sunt de părere că ne-am putea aștepta la ce e mai rău.

„Din păcate, mă aștept să urmeze ce e mai rău. Războiul ăsta ar putea devenit mult mai urât”, a spus și analistul Michael Kofman de la Consiliului Național de Securitate.

CItește și:

Madonna, mesaj neașteptat despre invazia Rusiei în Ucraina. Ce i-a transmis lui Volodimir Zelenski

Reacția soției lui Volodimir Zelenski după discursul emoționant al președintelui

Președintele Ucrainei, mesaj pentru România. Ce ne-a transmis liderul de la Kiev

Olena Zelenska, un nou mesaj emoționant. „Astăzi nu o să mă panichez și nu o să plâng”

Cine este prima doamnă a Ucrainei? E căsătorită cu președintele Volodimir Zelenskiy din 2003

Vladimir Putin și Ludmila Aleksandrova au divorțat după 30 de ani de mariaj. Cu cine e căsătorită acum fosta lui soție?