Un document de la Primăria Capitalei arată faptul că instituția ar realiza o listă a tuturor cetățenilor care au obligații militare. Lista ar trebui să fie gata până în data de 4 martie 2022, potrivit stiripesurse.ro.

După cum arată documentul, toți militarii profesioniști, militarii în termen, dar și cei care se află în evidența centrelor de rezerviști se vor afla pe listă. De asemenea, toți bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, chiar dacă nu au îndeplinit serviciul militar vor fi trecuți pe listă.

Cu toate acestea, Nicușor Dan, primarul Capitalei, a reacționat imediat și a negat informația.

„ Atenție, fake news! Nu există nicio intenție de mobilizare a rezerviștilor din București de către Primăria Capitalei, așa cum se dezinformează pe unele rețele sociale sau pe diferite grupuri de mesagerie instant, precum WhatsApp. Față de hârtia care circulă pe rețelele de socializare, informațiile sunt următoarele: Legea 477/2003 și HG 1204/2007 prevăd obligația instituțiilor de a avea o evidență a situației militare a angajaților. Este o coincidență că Primăria face actualizarea (doar pentru angajații proprii, important de subliniat) în aceste zile. Vă rog nu distribuiți astfel de informații false și căutați informații din surse oficiale.