Anul acesta ar trebui să îmbrățișăm cât mai mult diversitatea care ne înconjoară, în orice împrejurare am avea ocazia să o facem. Fie că alegem să ne schimbăm modul în care ne raportăm la diversitate, fie că alegem să cunoaștem cât mai mult culturile semenilor noștri de pe alte meleaguri, acum este momentul potrivit să o facem! Iar dacă vrei ca și familia ta să însușească valorile societății de astăzi, poți apela la o idee care îți este cu siguranță la îndemână: bucătăria internațională. 

Bucătăria franțuzească este una dintre cele mai apreciate bucătării din lume, fiind atât de rafinată, de elegantă și selectă, încât este imposibil să nu vrei să deguști faimoasele sale preparate. În plus, impactul vizual al rețetelor este unul destul de puternic, chiar irezistibil pentru gurmanzi. Supe în combinații care-ți lasă gura apă, cărnuri atent pregătite, deserturi savuroase și sortimente de vinuri obținute din cele mai bune soiuri de struguri. 

Săptămâna aceasta oferta Lidl ne poartă printre specialitățile tipic franțuzești marca Duc De Coeur, French Style sau altele, fiindu-ți imposibil să nu pui ceva în coșul de cumpărături: ceva la care pofteai de multă vreme sau produse pe care le încerci pentru prima dată. Găsești produse pentru orice masă a zilei, mini-aperitive pentru micul dejun, împreună cu sortimente fine de mezeluri și brânzeturi, tartă cu praz sau brânză numai bună pentru un prânz excelent, vinuri pentru o cină deosebită, o gamă variată de deserturi și multe altele. 

Astăzi te vom purta printre gusturile dulci ale bucătăriei franceze, cu o rețetă de crêpes rapidă și delicioasă! Cu siguranță partenerul tău va fi cucerit de gust, iar micii tăi bucătari vor fi primii care vor dori să îți dea o mână de ajutor la pregătirea clătitelor franțuzești.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g făină
  • 500 ml de lapte rece
  • 50 de grame de unt la temperature camerei
  • 4 ouă
  • 2 cești de zahăr sau după preferințe
  • 1 praf de sare
  1. Folosește un bol încăpător pentru a pune înauntru făina, zahărul și sarea, pe care să le amesteci cu cele 4 ouă. Amestecă până când compoziția se încheagă.
  2. Toarnă încet laptele rece peste compoziție, amestecând în continuare. 
  3. Adaugă și untul la temperatura camerei și amestecă bine, până când obții o compoziție fluidă, asemănătoare clătitelor simple. Desigur că după preferințe, poți adăuga făină sau lapte în plus, dar clătitele franțuzești se fac cât mai subțiri și întinse. 
  4. Dacă aveți la îndemână o tigaie întinsă, atunci este perfect! Tigaia se poate unge cu puțin ulei periodic, pentru a te asigura că acestea nu se lipesc și vei obține forma și textura potrivită. 
  5. Pune cu un polonic aluatul în tigaia bine încinsă și rotește-o pentru ca aluatul să fie distribuit uniform. 
  6. Când clătita prinde culoare și aluatul nu mai este fluid în tigaie, este timpul să o întorci pe cealaltă parte. Gătește clătita încă un minut-două și pe partea cealaltă, astfel încât să fie frumos rumenită. Dacă dorești să urmărești rețeta video, o poți găsi aici.

Rețeta este simplă, rapidă și foarte gustoasă, mai ales dacă știi cu ce să o îmbini. Dacă nu ai cămara înțesată cu dulcețuri și gemuri, îți dăm un pont bun. Profită de oferta din noul catalog Lidl și încearcă ceva savuros și inedit: gemul de smochine din Provence sau pasta tartinabilă de clementine și portocale. Poți adăuga pe lângă umplutură diverse fructe de sezon care dau un plus de savoare și prospețime (afine, mure, zmeură, căpșuni). Nu sună delicios? Și nu uita că dacă uneori te grăbești și nu ai timp să prepari această rețetă, găsești în ofertă crêpes gata făcute, numai bune de umplut cu ceea ce poftești.

Sperăm să te bucuri de rețeta aceasta alături de întreaga familie și să o împărtășești și apropiaților tăi! Dacă dorești să încerci și alte produse la cele mai bune prețuri, pe Kimbino.ro ai acces la toate cataloagele actualizate ale supermarketurilor și poți cu ușurință găsi numeroase oferte pe placul tău. Cine știe, poate săptămâna următoare alegi să călătorești prin bucătăriile mediteraneene sau orientale și îți pui talentul de bucătar la încercare.