“Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să îl vadă lumea: suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte și să lupte cu inamicul de sub zidurile caselor lor. Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța. Lume întreagă, privește: Luptăm pentru pace și în țările tale”, a fost mesajul Olenei Zelenska, postat alături de un video cutremurător în care arată cum femeile stau ascunse în buncăre, în parcări subterane sau în stațiile de metrou ca să se apere de bombardamentele rusești, ce le lovesc casele.

olena zSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Mai mult, într-un alt mesaj Olena și-a arătat admirația și respectul pentru femeile care au avut curajul să pună mâna pe arme și să iasă la lupta.

“Înainte de război (cât de înfricoșător și ciudat să pronunț acest cuvânt) am scris odată că în Ucraina sunt cu 2 milioane mai multe femei decât bărbați. Statisticile sunt exact așa. Și acum capătă un nou sens. Pentru că asta înseamnă că rezistența noastră actuală are și o față deosebit de feminină. Admirație și plecăciuni din partea mea în fața voastră, compatrioți incredibili! (…) Azi e prima zi de primăvară ! Vă amintiți cum ne-am sărbătorit cu toții în această zi înainte de război (din nou fraza aia înfricoșătoare)? Soare este vizibil prin fumul bombardamentului! Totul va fi primăvară! Va fi victorie! Va fi Ucraina!”, a mai scris soția președintelui ucrainean.