În ciuda prostestelor din întreaga lume Vladimir Putin nu a oprit invazia, iar zilele trecute, în urma unei discuții telefonice pe care a avut-o cu Emmanuel Macron, liderul rus a dezvăluit care ar fi cele trei condiții în care ar renunța la război.

„În timp ce discuţiile au început între delegaţiile rusă şi ucraineană la granița ucraineano-belarusă, Emmanuel Macron a cerut câteva lucruri ce trebuie respectate pe teren: o încetare a tuturor loviturilor şi atacurilor asupra civililor şi cartierelor rezidenţiale; o protecţie a întregii infrastructuri civile; o securizare a axelor rutiere, în special drumul de la sud de Kiev. Putin şi-a confirmat dorinţa de a se angaja asupra acestor trei puncte”, a spus președinția franceză, potrivit AFP.

Iar Vladimir Putin a spus că un acord cu Ucraina ar fi posibil doar dacă țara este neutră, „denazistificată” și „demilitarizată”, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial.

Mai exact, după ce luni, 28 februarie, reprezentanți ai statelor combatante au purtat negocieri la granița Belarusului cu Ucraina, Vladimir Putin și-a reafirmat condițiile ca acest război să se oprească. Acesta a cerut Ucrainei să recunoască „republicile populare” Donețk și Lugansk.

Ucraina va trebuie, însă, să recunoască și suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagă și să promită că va renunța la armele nucleare. Vladimir Putin și-a menținut, astfel, credința că Ucraina trebuie să devină să se demilitarizeze și să adopte un statut neutru.