Se pare că, potrivit studiilor, eliminarea micului dejun nu determină un consum mai mare de mâncare la celelalte mese și nu afectează nivelul de concentrare și de energie de peste zi.

Conform statisticilor, persoanele care sar peste micul dejun consumă cu până la 260 de calorii mai puțin pe zi, ceea ce se traduce în piederea cu până la câteva kilograme într-o lună. Această metodă poate fi privită și ca un post intermitent, la modă acum în nutriție, pas ce ar contribui la arderea mai rapidă a grăsimilor, la reducerea inflamațiilor și la îmbunătățirea agilității mentale.

mic dejun slabire

Eliminarea micului dejun nu este atât de drastică pe cum sună. Urmează programul de mese obișnuit, cu excepția micului dejun; mănâncă cina (încearcă s-o faci cât mai sănătoasă) și apoi următoarea masă programeaz-o spre prânz. Între timp, bea multe lichide (apă, mai ales, care mai reduce senzația de foame, dacă apare) și nu consuma calorii.

Dacă urmezi acest program, înseamnă ca poți ține un post de masă de cel puțin 12 ore, ceea ce împinge organismul spre ketoză și forțează metabolismul să determine arderea grăsimilor în loc de zahăr.

În timp, nivelul de glucoză va scădea, nivelul de insulină – la fel și vei ajunge să pierzi semnificativ în greutate, deoarece consumi mai puține calorii și pentru că organismul va arde grăsime pentru energie.

Și nu te îngrijora că vei mânca mai mult la prânz. O să vezi că vei consuma atât cât îți trebuie pentru a fi sătul și nu vei avea un surplus caloric pentru a compensa lipsa micului dejun.

Opinia specialistului

Maria Mihăilă, Nutriționist și Fitoterapeut – Getika Holistic Life, www.getika.info , Tel: 0754 887 153

Maria Mihaila Nutritionist (1)

 “Mănâncă dimineața ca un rege și seara ca un cerșetor”

“Mănâncă dimineața ca un rege și seara ca un cerșetor” ne spuneau bunicii noștri. Cu siguranța micul dejun trebuie să fie una dintre principalele mese ale zilei. Ceea ce consumăm dimineața ne va servi drept combustibil in decursul zilei. Săritul peste această masă nu este un obicei sănătos, însă dimineața, imediat după ce ne trezim, trebuie să ne asigurăm că am eliminat corect toate reziduurile depozitate în cursul nopții pe pereții gastrointestinali. În acest sens putem consuma un pahar mare de apă plată la temperatura camerei, simplă sau cu lămâie. Dacă uneori dorim să lăsam organismul să se detoxifice, putem sări peste micul dejun, mai ales în zilele în care nu avem activitate fizică intensă. Este ceea ce specialiștii în sănătate numesc “post intermitent”. Atenție însă, nu vom adopta acest obicei zilnic pentru că detoxifierea este o metoda de curățare a organismului care, deși trebuie făcută constant, nu trebuie să facă parte din rutina zilnică pentru că nu ar face nimic altceva decât să forțeze inutil organismul. Un stil de viață sănătos presupune respectarea celor trei mese: mic dejun – prânz – cină.